2 super rýchle sorbety len z troch ingrediencií, ktoré chutia famózne

Chladné dni vystriedali teplé. Bundy a kabáty sme odložili do skríň a vymenili ich za letné oblečenie. Slniečko nás šteklí svojimi lúčmi po noštekoch a nám sa žiada dať si niečo osviežujúce.  Veľmi sa teším, že čoraz viac maminiek chce dať svojim deťom to najlepšie, čo sa týka stravy a keďže nanuky a zmrzliny z obchodov v sebe skrývajú množstvo nezdravých ingrediencií, poďme si dnes spolu pripraviť zdravú variantu domácich sorbetov, ktorým neodolajú malí ani veľkí. Recepty sú veľmi jednoduché, môžete si ich pripraviť spolu s deťmi, ktoré sa určite radi zapoja do výroby tejto chutnej maškrtky. :)

1. MANGO SORBET

Potrebujeme:

- štyri mangá

- 1/2 pohára vody

- 1/2 pohára medu 

Postup: 

Mangá si ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme ich cez noc zamraziť. Zmrazené mangá vložíme do mixéra, pridáme 1/2 pohára vody, 1/2 pohára medu a spolu zmixujeme. Hmotu vylejeme do nádoby a dáme na jednu hodinu zamraziť. Po hodine nám vznikne sorbet, ktorý naberieme do pohárov, ozdobíme ovocím, alebo ďatlovým sirupom. :)

2. MELÓNOVÝ SORBET

Potrebujeme: 

- 1/2 červeného melóna

- banán

- 1 lyžica medu

Postup:

Melón spolu s banánom nakrájame na malé kúsky, ktoré dáme zamraziť aspoň na štyri hodiny do mrazničky. Zmrazené ovocie pridáme spolu s jednou lyžicou medu do mixéra a zmixujeme na hladkú hmotu, ktorú prelejeme do nádoby. Ovocnú hmotu dáme zamraziť na jednu hodinu do mrazničky. Vznikne nám chutný sorbet, na ktorom si zaručene pochutnáte. :)

 

Spracovala: Lenka Kučerová

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)