3. miesto za svadobné šaty získala štvornásobná maminka Lýdia

Lýdia Maďarová zo Sabinova je štvornásobná mamička na rodičovskej dovolenke. Jej nádherné svadobné šaty už po prvých hodinách od spustenia hlasovania súťaže O najkrajší výrobok od mamky získali cez tisíc lajkov a napokon si vyslúžila za ne nádherné tretie miesto.

Prezraďte nám o sebe viac. Kde bývate? Koľko rokov majú vaše  štyri detičky?

Som manželka skvelého manžela Viktora a mamina štyroch detí Kamilka 10 rokov, Jakub 9 rokov, Nelka má 7 rokov a Valentínka bude mať 2 ročky. Bývame v rodinnom dome, kde mám aj svoju dielňu. Tam sa snažím tvoriť, a tak sa pomaličky pripravujem na to, čo by som chcela robiť po skončení rodičovskej dovolenky.

Pre koho ste šili tie krásne svadobné šaty?

Svadobné šaty, ktoré som poslala do súťaže som šila pre moju kamarátku. Šijem už od skončenia strednej školy, čo je už pekných 22rokov. Som vyučená krajčírka a šila som toho po tie roky dosť pre moju rodinku, no chcela som ukázať, že viem šiť aj iné ako trička, čiapočky, nohavice  či sukne. V tom čase keď som šila tieto šaty mala Valentínka iba 5mesiacov. Bolo to dosť náročne, lebo som sa šatám mohla venovať len po večeroch. Trvalo mi to asi tri týždne. Najnáročnejšie bolo našiť kvietočky na korzet. Každý kvietok a každý lístoček bol najprv nalepený, a potom ešte prišitý a tiež čipka, ktorá prechádza plynule od pása smerom dole.

Prečo ste sa rozhodli poslať svoj výrobok do súťaže?

Do takejto súťaže som sa prihlásila po prvýkrát, chcela som hlavne vedieť, či sa moja tvorba bude páčiť aj iným ľuďom, lebo kamoške a svadobčanom sa šaty páčili veľmi.

Sledovali ste priebeh súťaže a prekvapil vás postup?

Áno, priebeh súťaže som sledovala, aj som zdieľala súťaž na iných stránkach. Bola som rada, že som postúpila, ale aj tak som  z napätím čakala ako to dopadne, keďže hlavné slovo mala porota.

Ako ste reagovali na výhru?

Neveriacky som dala prečítať mail manželovi, nech mi potvrdí, že si to nenamýšľam. Všetci sme sa tešili.

Na ktoré ceny sa najviac tešíte?

Úprimne poviem, že na ten pobyt v Rajeckých Tepliciach. Neboli sme s manželom ešte ani na svadobnej ceste, tak si to pôjdem vychutnať. Mám ale radosť z každej ceny. Som vďačná za každú z nich, nikdy som ešte nič nevyhrala.

Aké sú vaše plány do budúcna s vašou tvorbou?

Chcem sa šitiu venovať aj profesionálne, cítim sa byť skôr zákazkovou krajčírkou, šiť za pásom v nejakej fabrike ma naozaj nikdy nebavilo.

Ďakujem pekne za rozhovor a želám veľa radosti a úspechov pri šití, aj v živote!

Andrea Ággová
Foto: Archív L. Maďarovej

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)