Adventný kalendár 4x inak!

Je to tu! To čarovné obdobie plné svetielok a zvončekov! K nemu okrem spomínaného dozaista patrí aj adventný kalendár.

Ak ešte stále nemáte ten svoj vybraný,ponúkame Vám 4 tipy, ako ho poňať o kúsok kreatívnejšie a možno aj bez zbytočných obalov a odpadu od čokoládok.

 

1. Vyrobte si ho

Použiť môžete škatuľky, rolky od toaletného papiera, plechovky, vlastnoručne ušité vrecúška...

Nemáte na to čas? Tak poďme k ďalšej možnosti...
 

2. Vrecúška  si kúpite

Ja už asi 4. rok používam tie isté.
 


foto: Monika Chochulová

Síce sa sladkostiam v niektoré dni nevyhnem, ale snažím sa takýto adventný kalendár postaviť skôr na aktivitách, zážitkoch alebo užitočných predmetoch - lístky do kina/ divadla/ koncert, pozvánka na punč vo vianočnom mestečku, pozrieť si film s vianočnou tematikou, spoločné pečenie, teplé ponožky, raňajky do postele, diár na ďalší rok, alebo USB kľúč do auta s obľúbenými pesničkami, spraviť napájadlo pre vtáčiky, vyrobiť si vlastnú plastelínu.... Závisí samozrejme od toho, či ste len dvaja, alebo majú byť aktivity zamerané aj na detičky. 

Pokiaľ si neviete odpustiť sladké, tak skúste hľadať ekologickejšie alternatívy (bezobalový obchod, obchod, kde si navážite cukríky, gumených medvedíkov, pelendreky, čokoládovňa...)


 

3. Obrátený kalendár

Toto je jeden z najlepších nápadov, o akom som JA kedy počula. Spravte si adventú krabicu/ box, do ktorého budete každý deň dávať nejakú maličkosť, ktorú už nepotrebujete. Hračku, sveter, CD/DVD, knihu...
Môžete odniesť charite, rodinám v núdzi, dať v bytovke do zóny bez peňazí.
 

4. Aktivita na každý deň

Každý deň si zoškrabkáte tip na detskú aktivity.

Pod každým z políčok (1-24) sa ukrýva 1 aktivita, ktorú môžete v ten deň zrealizovať. Každá činnosť je  spojená s Vianocami.⁣


foto: Monika Chochulová
 

Tento adventný kalendár je z mojej dielne.  Je praktický, motivačný, inšpiratívny. A všetkým rozohreje srdiečka. Ak sa vám páči, nájdete ho aj v mojej ponuke.

Krásne a veselé Vianoce želá
Monika


Monika Chochulová je maminou malej Elišky. Vždy hľadala pre svojich blízkych originálne darčeky a jedni také začala vyrábať - Stieracie plagáty, ktoré obsahujú rôzne tipy pre vás, ako inšpiráciu i motiváciu. Plagáty majú 40 zakrytých ikoniek (ako na žreboch). Tematika plagátov je rôzna: tipy na domácnosť bez odpadu, tipy na aktivity vo dvojici, ale aj s deťmi, tipy na dobré skutky a veľa ďalších. Pozrite si jej obchodík.

 

 

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)