Ako nahlásiť čiernu skládku?

 

Verím, že väčšine z vás nie je jedno, keď uvidíte odpadky v prírode. Nie ste ľahostajní a radi by ste ten bordel, ktorý neviete sami odniesť do kontajnerov, nahlásili príslušným úradom. Lenže ako?

#1 Vyskúšajte mobilnú aplikáciu TrashOut

Vyfotíte skládku na mieste, určíte jej veľkosť, typ, jej dostupnosť a na mape vám automaticky cez GPD zadá adresu. Aplikácia vás navedie krok za krokom, je to jednoduché a rýchle.

TrashOut následne rozposiela (prostredníctvom e-mailových upozornení) túto info aktívnym občanom, neziskovkám, obciam alebo komukoľvek, kto sa prihlásil na odber a má v záujme prírodu čistiť.

#2 Napíšete e-mail na odbor starostlivosti o životné prostredie príslušného OKRESNÉHO úradu.

Treba napísať dátum, kedy ste skládku objavili, detailný popis miesta, veľkosť skládky, druh odpadu, pripojte fotografiu, ak je to možné a presné miesto.

Túto možnosť som vyskúšala, pripojila som aj mapku s naznačením miesta, do dnešného dňa však odpad odstránený nebol.

#3 Napíšte mail na odbor životného prostredia príslušného MESTSKÉHO úradu.

Postup ten istý ako v možnosti č.2 s tým rozdielom, že (ďalšia) čierna skládka, ktorú som MsÚ nahlásila, bola do 24 hodín odstránená a vedúci odboru ma o tom dokonca informoval.

Všetky tieto postupy vychádzajú z oficiálnych info a mojich skúseností. Možno poznáte alebo sa vám osvedčil iný spôsob? Dajte mi vedieť do komentára, či ste už niekedy nahlasovali čiernu skládku.

Komentáre

Stieračky

Ja som Monika a som maminou malej Elišky. Vždy som hľadala pre svojich blízkych originálne darčeky a jedni také som začala vyrábať - Stieracie plagáty, ktoré obsahujú rôzne tipy pre vás, ako inšpiráciu i motiváciu. Plagáty majú 40 zakrytých ikoniek (ako na žreboch). Takto fungujú: - zvolíte si ľubovolnú ikonku - zrealizujete, čo je pod ňou napísané - zotriete ikonku mincou Tematika plagátov je rôzna: - tipy na domácnosť bez odpadu, tipy na aktivity vo dvojici, tipy na aktivity s deťmi, tipy na dobré skutky a pripravujem mnoho iného a iného.

Všetky články (4)