Ako pomôcť staršiemu dieťaťu, keď žiarli na mladšieho súrodenca

Po príchode mladšieho súrodenca sa niekedy staršie dieťa cíti na vedľajšej koľaji. “Prečo dávajú toľko pozornosti jemu a nie mne?” Od starších súrodencov chceme, aby boli samostatnejší, aby ustúpili, aby chápali, že pozornosť sa musí deliť medzi viacerých. 

Dieťa túži vedieť, že je ešte stále dôležité a milované, potrebuje uistenie, že má v rodine svoje miesto, ktoré mu nikto nemôže zobrať. Casto potrebuje aj pomoc s objavením novej identity, pretože zrazu už nie je mamičkin jedináčik - maznáčik. “Kto teda som? Som tu prijatý alebo ma už niekto nahradil?” 

Ako to dieťaťu sprostredkovať? Napríklad aj spoločným čítaním knižky SOM SKVELÉ DIEŤA, ktorá je do 11.marca v uvádzacej 24% zľave. Svoju skúsenosť zdieľajú 4 mamky: 

Viera K., mama 2 detí: 

Moju dcéru (6r) kniha veľmi zaujala. Práve totiž prechádzame zložitým obdobím, neviem či je to vekom alebo mladším bratom (1.5r). V knihe sa akoby našla. Zrazu sme riešili, čo bolo, keď bola maličká, či sme sa na ňu tešili, keď bola v brušku. Musela som jej sľúbiť, že si ju ešte prečítame a porozprávame sa o všetkom, čo bolo. Aj mňa bavilo čítať ju a spomínať na všetky tie drobnosti, ktoré boli a na ktoré sa vplyvom času zabudlo.

Mária V., mama 3 detí:

Som rada, že sa nám rodičom troch detí dostala táto kniha do rúk. Vďaka nej naše deti pochopili, že sú pre nás rodičov všetky tri veľmi dôležité a že všetky tri ľúbime rovnako, rovnakou láskou. Zvlášť táto kniha pomohla mojej najstaršej dcére, ktorá pochopila, že aj ona má právo na chyby, hoci je najstaršia. Nemusí sa báť ich robiť, že kvôli tomu ju my rodičia neprestaneme ľúbiť. Kniha pomôže pomôže vychovávať deti so zdravým sebavedomím a tiež silné osobnosti. Ďakujem z celého srdca.:)

Lucia P., mama 2 detí:

Našej rodine kniha pomáha. Starší syn (7r) veľmi žiarli na mladšieho (4r) cíti sa odstrčený, pretože braček potrebuje zo zdravotných dôvodov viac pozornosti. Na syna zajačik nezabral, povedal že je to pre bábätká, tak sme to obmenili za super-hrdinov. Pri čítaní prichádza milión otázok, ktoré mu pomocou knihy lepšie vysvetlíme. Kniha je úžasný pomocník a odporúčame ju pre všetky detičky.

Ivana D., mama 2 detí:

Na jeden nádych som ju prečítala. Pre mňa je to kniha, ktorú som veľmi potrebovala. Ja sama som také veci v detstve od rodičov nepočula, mali ma radi, ale tak ako píšete v predslove, naši rodičia dbali na disciplínu, poriadok... emócie boli niečo ako tabu. Ja mám dve deti maličkého syna a 6 ročnú dcérku, pri ktorej knihu hneď použijem, a snáď sa mi s jej pomocou podarí nadviazať s ňou lepší vzťah. Je to užitočná kniha.

Knižka je ešte posledných 9 dní v predpredaji s 24% zlavou. Objednať si ju môžete tu. Knihu obdržíte, hneď ako príde z tlačiarne.

Tí, čo si objednajú knihu v predpredaji budú automaticky zaradení aj do SÚŤAŽE O TRIČKO a ceny od vydavateľstva TOP1.  Výhercov žrebujeme ešte 5.marca a 12.marca. Výhercovia z tretieho žrebovania sú Silvia Lidajova a Janka Trnková. Gratulujem. :-)

Nabudúce sa dozviete ako pomáha knižka citlivým detickam so zaspávaním a s prekonávaním detských strachov. 

 

Komentáre

Michaela Ray - Knihy pre deti

Všetky články (16)