Alexandra Gulič

Predstavíte sa nám?

Volám sa Alexandra Gulič, momentálne žijem na skok od Vysokých Tatier, v dedine Štrba, kde aj tvorím všetky svoje "mamičkovské" projekty. Kurzy robím online aj naživo v Štrbe alebo v Bratislave. Som single mama a mám jedného úžasného 3-ročného syna, ako sa hovorí, "na baterky" :D. Pracovať popri ňom je výzva a obrovská skúška trpezlivosti :).

HYPNOPÔROD ALEXANDRA Čo dokáže mama
Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

HYPNOPÔROD ALEXANDRA

Som lektorkou predpôrodných kurzov. Robím kurzy 1-dňové alebo víkendové, ktoré sú vhodné pre maminky a páry, ktoré ešte žiadnu predpôrodnú prípravu neabsolvovali. Individuálne konzultácie využívajú maminky, ktoré už za sebou majú kurz počas predošlého tehotenstva alebo čítali knihu Hypnopôrod, alebo majú veľký strach z pôrodu a chcú na ňom individuálne a intenzívne pracovať. Tiež som autorkou tehotenských a pôrodných audio afirmácií a afirmačných kariet na podporu pozitívneho myslenia a spracovanie svojich obáv a strachov z tehotenstva, pôrodu a materstva.

HYPNOPÔROD ALEXANDRA Čo dokáže mama
Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Sama som sa veľmi bála pôrodu a hľadala som spôsoby, ako so svojím strachom pracovať a spracovať ho. Našla som kurz Hypnopôrod, ktorý sme s manželom absolvovali a zažili sme nádherný, rýchly a prirodzený pôrod. Po tomto zážitku som túžila každej žene na svete dopriať takúto emóciu zo svojho vlastného pôrodu. A keďže som vnímala, že to nie je samozrejmosť, že skôr opak je realitou, absolvovala som certifikovaný kurz a našla som v tejto práci svoje poslanie. Neuveriteľne ma táto práca teší a napĺňa. 

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Každé "moje" hypnobábätko a šťastná maminka je môj najväčší úspech. Vždy som dojatá a plačem od šťastia, keď čítam alebo počúvam pôrodné príbehy "svojich" maminiek.

HYPNOPÔROD ALEXANDRA Čo dokáže mama
Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Aby každá žena otvorila svoju myseľ a srdce a nebála sa k svojmu tehotenstvu a pôrodu pristupovať vedome a presadzovať si svoje priania. A aby boli na druhej strane akceptované a prijímané s porozumením a rešpektom.

HYPNOPÔROD ALEXANDRA Čo dokáže mama
Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Tak toto je ťažká otázka :). Keď sa dá :). Keď syn poobede zaspí, keď je u starých rodičov, večer, ak ešte vládzem, pri šoférovaní chodia nové nápady... Som typ, ktorý večer už len pozerá na počítač a som úplne vypnutá, mozog mi po celom dni nefunguje, nevládze, takže sa snažím využívať každú voľnú chvíľu cez deň. Syn ešte nechodí do škôlky, takže je to náročnejšie, ale dajú sa nájsť chvíľky. Niekedy proste obetujem povysávanú podlahu, umytý riad alebo vyžehlenú bielizeň a radšej pracujem a tvorím. A niekedy jednoducho musím zapnúť telku a rozprávky, aby som mala čas dokončiť a vybaviť súrne veci. Môj tip je nemať výčitky svedomia a zbytočne si to sama takto nesťažovať :).

HYPNOPÔROD ALEXANDRA Čo dokáže mama
Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Nemám nejakú vytipovanú jednu vetu, vždy ma v danom životnom období osloví iná, napríklad v knihe, ktorú práve čítam. Ale snažím sa byť sama sebou, neobzerať sa dookola a ísť si svojou cestou. Pritiahnem si tak k sebe ľudí, s ktorými si máme niečo vzájomne odovzdať.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Ako som už spomínala, nemať výčitky svedomia. Každá mama potrebuje aj čas pre seba, tak si to dovoľme a potom si ten čas už len užívajme :) 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)