Alexandra Vrábelová - V tieni koridy

Alexandra Vrábelová, stylistka, redatorka a mama štyroch detí napísala román z prostredia Bratislavy a Španielska.

Nechajte sa unášať fantáziou, vášňou aj napätím tohto romantického príbehu s prvkami krimi. 

   • Prezraďte niečo o sebe a čo vás inšpirovalo knihu napísať.

Som Alexandra Vrábelová, stylistka a zodpovedná redatorka na portáli akcnezeny.sk a mama štyroch detí. Inšpirovali ma moje cesty do Španielska a aj niekoľko rokov, ktoré som pôsobila v Policajnom zbore. A vzťahy okolo mňa😊

    • Pre koho je kniha určená a o čom je? 

Kniha je určená predovšetkým pre ženy, pretože je romanticky ladená. Román sa odohráva v štyroch časových obdobiach života ženy.
Mladá Laura cestuje do Španielska, aby sa zdokonalila vo svojom obľúbenom jazyku - v španielčine. V Cádize sa náhodou zoznámi s neznámym Španielom, s ktorým neplánovane prežije niekoľko dní. Má však zmysel rozvíjať vzťah, ktorý nemá budúcnosť?
Laure sa splní sen, keď ju príjmu do Policajného zboru. Cíti obrovské nadšenie, ktoré však postupne prerastá do sklamania. Ako žena v mužskom kolektíve čelí predsudkom a nedarí sa jej preraziť. Vtedy príde nový kolega, ktorý ju nahovorí na riskantný plán…
Martin sa venuje bojovému umeniu a na tréningu spoznáva dievča, ktoré ho od prvej chvíle fascinuje. Ich sľubne vyvíjajúci sa vzťah ruší nevypočítateľný bývalý priateľ, ktorý sa jej nevie vzdať. Martin sa trápi pochybnosťami – komu dá jeho dievča prednosť?
V štvrtej časti je už Laura mamou. Teší sa, keď sa jej po rodičovskej dovolenke podarí získať miesto v medzinárodnej organizácii. Jej manžel však toto nadšenie nezdieľa. Laura čoraz viac hľadá únik v práci, kde stretáva charizmatického šéfa zo zahraničia. Čo si vyberie – zvíťazí zodpovednosť k rodine alebo náhle vzplanutie?  

    • Referencie od čitateľov

V knihe vás nečaká len zaujímavý a rozmanitý príbeh jednej ženy, ale autorka vo vás určite vzbudí chuť spoznať miesta, kde sa dej odohráva, teda aspoň ja som mala hneď chuť si zarezervovať letnú dovolenku v slnečnom Španielsku a pozrieť si všetky spomenuté mestá a ochutnať miestne jedlá. Samozrejme, Španielsko nie je jedinou krajinou, ktorú v knihe Laura navštívi - ak radi cestujete a máte radi silné ženské hrdinky, tak kniha V tieni koridy je ako stvorená pre vás!

Autorku som doteraz nepoznala, avšak naozaj veľmi milo prekvapila. Kniha sa čítala rýchlo a jednoducho, príbeh ma hneď vtiahol do deja. Páčilo sa mi aj prelínanie postáv... Veľmi príjemné čítanie, ktoré budem určite odporúčať aj ďalej kamarátkam. Teším sa na ďalšie knižky autorky.

Príbeh jednej ženy, ktorý zreje ako víno, rovnako ako hlavná hrdinka Laura. Ako žena som si v ňom našla všetko - romantiku ako z filmu, štipku podozrievania, tajomno, absolútny šok, nečakané zauzlenie života, drámu, lásku, nehu. Čo viac mi treba? Snáď len ďalšiu knihu od autorky, nech sa mám na čo tešiť :) 

    • Link na váš obchodík na Čo dokáže mama, kde si môžu ľudia knihu objednať. 

https://www.codokazemama.sk/produkt/romanticky-roman-s-krimi-zapletkou-v-tieni-koridy

ČASŤ B - Zo zákulisia tvorby a vydávania

    • Prezraďte, čo vás zaskočilo počas tvorby, vydávania alebo predaja vašej knihy? Odporučte začínajúcim autorom, na čo si dať pozor. 

Prekvapilo ma, že aj keď uzavriete zmluvu s distribútorom, ešte stále sa vaša kniha nemusí ocitnúť v kníhkupectvách. Treba si vybrať správneho distribútora, ktorý tú knihu aj naozaj posunie. Minulý rok som s knihou Tajomstvo Opery čakala a čakala a nikto mi ju tam nedistribuoval. Až keď som oslovila iného distribútora. 
Tento rok sa mi zase stala taká vec, že síce už som mala zabezpečených troch distribútorov, ale ani po dvoch týýňoch od vydania moja kniha stále nebola na pultoch. Už mi to začalo byť podozrivé. Mala som obavy, že buď si ju kníhkupectvo ani neobjednalo, alebo ju distribútor jednoducho nedodal. Začala som pátrať a zistila, že si ju môj hlavný distribútor ani neprevzal zo skladu. Síce objednal prepravu, ale nedopatrením ostala “trčať” na sklade. Stratila som tak najlepšie dva týždne pred Vianocami. Čiže celý proces si musíte odkontrolovať.

    • Ako ste riešili financovanie a uvedenie knihy na trh? 

Išlo už o druhú knihu, takže už som zhruba vedela, čo ma čaká. Bola som na to sama, ale s tým som rátala (úsmev). Mne sa teraz na jeseň podarilo predať eshop, tak som mala peniaze na financovanie. Keby som chcela vydať ešte niečo ďalšie, asi by som zvážila print on demand. Síce sa tak kniha neocitne fyzicky v kníhkupectvách, ale človek nemusí toľko investovať do tlače a nehrozí mu, že mu ostane 500 nepredaných kníh.

    • Spomeňte nejaký pozitívny AHA moment, ktorý by podľa vás mali vedieť aj iní autori. 

Skúsiť si pripravovať pôdu pre vydanie knihy už aspoň rok predtým, ako kniha vyjde. Zviditeľniť sa na sociálnych sieťach. Spájať sa s inými autormi a bookstagramermi. A hlavne nájsť si dobrého distrubútora😊

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)