Alica: Snažím sa, aby si moju tvorbu mohli ľudia dovoliť

„U mňa je najväčší relax práve možnosť tvoriť. Pri tom sa uvoľním a myslím fakt len na to, čo robia ruky. Na druhom mieste je dobrá kniha a až na treťom zdravé varenie :)“, odhaľuje Alica.

Darček - podložky pod pohár

Čo Vás viedlo k tvorbe? Vždy ste snívali, že budete niečo vyrábať alebo prišla táto myšlienka až počas materskej/rodičovskej?

Myšlienka začať niečo vyrábať prišla už na strednej škole, kedy som si na papier začala kresliť návrhy šperkov. Neskôr som začala hľadať inšpiráciu a rôzne návody, pomocou ktorých som sa naučila rôzne techniky ako ketlovanie, obšitie kabošonov, šité šperky, prácu s kumihimo, a iné. Neskôr mi učarovala živica, čo vidieť aj na mojej tvorbe, nakoľko som vďaka nej začala vyrábať aj bytové doplnky, kľúčenky, záložky do kníh, podšálky a iné veci. Aj v rámci živice existuje veľa techník, čiže aj v tomto smere sa stále učím niečo nové. Keď som začala pracovať, tvorba šla trocha do úzadia, no a počas materskej dovolenky som sa postupne začala tvorbe venovať viac a viac. Väčšinou však až keď dcérka zaspí, lebo je straka a všetko mi berie :D

Rodina

Prečo ste sa rozhodli svoje výrobky aj predávať?

Predávať som sa rozhodla preto, lebo som svojou tvorbou chcela potešiť aj iných ľudí. Vždy som sa snažila mať také ceny, aby si moje výrobky mohol dovoliť ktokoľvek. No a u mňa je to skôr taký kolobeh. Za utržené peniaze znova nakúpim materiál. Živica je pomerne drahá, a preto veľkú časť zárobku používam práve na jej nákup.

Ovplyvnila Vašu tvorbu, predaj, fungovanie, momentálna nepriaznivá situácia?

V podstate ani nie. 95 % materiálu nakupujem online, a tak sa mi len miestami predĺžila doba dodania. Skôr to ovplyvnilo moju osobnú pohodu.

Darček dekorácia

ČO SI PRE VÁS ALICA PRIPRAVILA?

Dekorácia LOVE s ružami a LED svetielkami. Ide o živicovú dekoráciu LOVE. V nápise sú zaliate sušené lupene ruží, metalické vločky farby ružového zlata a svetelná reťaz s 20 LED-kami. Zapínacia krabička je na 2 x AA batérie. 

Ale samozrejme mám na svojej stránke aj iné krásne výrobky, ktoré sú ihneď skladom. Rada by som všetkým ponúkla možnosť využiť poštovné zdarma pri objednávke nad 15 € a to až do konca roka.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)