Andrejka Valachová

Viem, že svoj sen nedosiahnem sama. Preto sa spájam s rovnakými nadšencami ako som ja. 

 

„Môj syn mi bol vždy inšpiráciou. Preto moja prvá myšlienka bola vyrobiť pre neho detské body k 1. narodeninám,“ hovorí dnes úspešná grafička plniaca si svoj sen rozposielajúci mnoho úsmevov a krásnych odkazov.

 

1. Povedzte nám niečo o sebe.  

Dobrý deň, v prvom rade chcem poďakovať za takúto krásnu príležitosť stať sa mamičkou týždňa vo Vašom portáli. Je to pre mňa obrovská pocta objaviť sa tu, na tomto jedinečnom mieste plnom tvoriliek, akčných mamičiek, ktoré majú svoje sny a neboja sa ich realizovať aj popri deťoch. Moje meno je Andrea. Momentálne žijem vo svojej rodnej obci Liešťany. Som mamička ešte na materskej, mám syna Matiaska, ktorý bude mať 3 roky. Pred pôrodom som ešte študovala grafiku vizuálnej komunikácie a keďže som dostavala len rodičovský príspevok, ktorý nám nestačil, tak som bola nútená hľadať spôsoby, ako by som mohla zarobiť s tým, čo viem robiť a čo ma baví.

2. Ako sa volá Váš obchodík na www.codokazemama.sk? Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Môj obchodík na Čo dokáže mama má meno T-shirts AdaBada. Prečo Aďa Baďa? Keď som bola ešte dieťa tak mi môj starký hovorieval: ,,Aďa Baďa čo z teba bude, keď mňa nebude?" No a je zo mňa grafička, ktorá robí predovšetkým potlače na tričká.

3. Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? .

Môj syn mi bol vždy inšpiráciou. Preto moja prvá myšlienka bola vyrobiť pre neho detské body k 1. narodeninám. Keďže som si to vedela sama navrhnúť, potrebovala som už len nájsť niekoho, kto by mi to vedel potlačiť. Začala som oslovovať firmy, ktoré sa venujú potlači a zisťovala som si viac o technológiách a cenách. Chcela som kvalitný textil a aj kvalitnú potlač za dobrú cenu. Oslovila som minimálne 30 firiem, kým som našla niekoho, kto mi dal šancu. Nastavili sme si podmienky a pustili sa do spolupráce. Bola som nadšená zo svojich prvých zákazníkov, čo bola rodina a priatelia. Nie vždy všetko fungovalo tak ako malo.

4. Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby a aký je Váš najväčší pracovný sen?

Musím povedať, že začiatky boli veľmi ťažké a viac krát som to chcela všetko zabaliť. Boli to situácie najmä keď som prišla o všetky návrhy za posledné dva roky vďaka môjmu synovi, ktorý mi hodil o zem externý disk. No po čase som si uvedomila, že to bolo na niečo dobre a asi to potrebovalo ísť predtým všetko do koša, aby mohli prísť nové návrhy a oveľa lepšie. Najskôr som začala robiť tričká kvôli peniazom, a neskôr som začala hľadať vo svojej práci hlbší zmysel. Zistila som, že cez tričko sa viem vyjadriť a poslať do sveta nejaký odkaz, že tričká môžu aj pomáhať, že vedia spraviť úsmev na tvári, že keď si oblečiete tričko „rici cici“ na seba tak vám garantujem, že v ten deň nebudete mať výčitky pre nejaké kilečko navyše.

Mojím snom je mať raz veľkú firmu na výrobu vlastných tričiek a dodávať tričká do celého sveta. Samozrejme viem, že takýto sen nikdy nedosiahnem sama. Preto som sa začala spájať s rovnakými nadšencami ako som ja, a spoločne dokážeme priniesť niečo skutočne hodnotné a pekné pre zákazníkov. Z takýchto projektov sa nesmierne teším. Jeden z nich je aj s Luckou Benkovou s jej krásnou knižkou o zajačikovi Čudovačikovi. Začali sme spoločne vyrábať tričká pre detičky z jej ilustrácií. Neskôr máme v pláne aj pyžamká a rôzne iné vecičky pre najmenších. Taktiež chcem spomenúť ďalšiu mamičku Lucku Kaňukovú, ktorá nádherne maľuje a jej maľby sú dotvorené mojou grafikou na hokejových tričkách. Alebo Ľubomíru Brigantovú, ktorá sa venuje enkaustike a pracujeme na tričkách pre nepočujúce detičky- tričká ktoré budú pomáhať. V podobnom duchu sa budú niesť tričká v spolupráci s Jankou Sabovou, ktorá maľuje zvieratká. To bude projekt pre pomoc OZ pre zvieratká. Toto sú projekty, ktoré by som nazvala takým najväčším úspechom v mojom pôsobení s tričkami a verím, že takýchto projektov bude ešte viac.

5. Kedy tvoríte? Aký je Váš typ na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?
 

Práci s tričkami sa venujem skoro 3 roky. Reálne sa tomu venujem, keď mi môj syn dovolí J. Moje dieťa je veľmi živé a vyžaduje neustále moju pozornosť. Rada s ním trávim čas aktívne

 medzi ľuďmi, v prírode a na výletoch. Už rok žijem ako slobodná matka a snažím sa o to, aby mu nič nechýbalo. Od kedy nastúpil do škôlky, začala som mať viac času na svoje hobby s tričkami a odrazilo sa to aj vo výsledkoch ako sú nové návrhy, viac zákazníkov a viac príležitostí. Samozrejme moja práca mi ponúka nie len to, ale aj kopec skvelých ľudí, ktorých som mala možnosť spoznať, až sa z nich stali priatelia a ľudia, ktorých si vážim a teším sa, že sú v mojom živote.

6. Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Tie moje životné motta aplikujem aj na trička, ale tým najhlavnejším u mňa je „karma je zdarma“. Verím v Boha a som presvedčená o tom, že zákony prírody fungujú. Pokiaľ sa naučíme pracovať s tým, čo sa nám v živote deje, a prečo sa to deje, tak pochopíme princípy, a potom nejdeme hlavou proti múru, lebo vieme, že by sme si ju rozbili :) 

7. Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Všetkým tvorivým mamičkám v úžasnom projekte Čo dokáže mama by som odkázala len to, aby si šli za svojím snom každá jedna a držím im palce, aby sa im to podarilo, a aby boli šťastné. Aby robili to, čo ich skutočne baví a napĺňa ♥

.

 

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)