Anna Ďarmati

Predstavíte sa nám?
Moje meno je Anna Ďarmati, som z Bratislavy (pôvodne z Martina), mám 3 deti: Lili (11), Benjamín (9), Johanka (6).

Mamička týždňa Anna Ďarmati

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku
ponúkate?

Môj obchod sa volá Tajomstvo ríše draka, pretože v ňom ponúkam rozprávkovú knihu Tajomstvo ríše draka - aktuálne v predpredaji.

Mamička týždňa Anna Ďarmati

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Vzťah k písanému slovu mám odmalička, ale až kombinácia cvičenia detského tai chi s mnohými mnohými deťmi na kurzoch a v denných táboroch a potom čítania rozprávok mojim deťom ma priviedla k tomu, napísať detské rozprávky. Tie sú jemne inšpirované múdrosťou tai chi a ich cieľom je priniesť deťom to, čo sa v tai chi dá nájsť - rovnováhu, uvoľnenie, emocionálnu stabilitu, vnútornú silu, sebadôveru... Okrem toho lásku ku kráse, k prírode a chuť objavovať svoju vnútornú krajinu.

Mamička týždňa Anna Ďarmati
Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Podaril sa mi úspešný predpredaj knihy na StartLabe, kde som základný cieľ naplnila na 187%, predalo sa okolo 240 kníh. Úryvky rozprávok vyšli v časopise Balans a o knihe napísali aj regionálne noviny MY Turiec. Porozprávala som o nej v podcaste Flexity aj na letnom Festivale Svetla, kde som z knihy aj čítala a cvičila s deťmi v detskom stane. Spolu s mojimi deťmi sme detské tai chi zacvičili aj v RTVS v relácii Dámsky magazín.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Momentálne je mojím snom úspešné vydanie knihy, ktorá je aktuálne v štádiu posledných grafických úprav a do tlače pôjde v septembri. Taktiež verím, že sa mi podarí dobre narozprávať audioknihu, ktorá vyjde súčasne s tlačenou knihou - kvôli tomu teraz navštevujem lekcie hlasovej koučky, s ktorou môj hlas aj prednes trénujeme. Veľmi si želám, aby kniha oslovila deti aj rodičov a mohla tak šíriť svoje posolstvo. Teším sa na besedy a čítania v školách, škôlkach a knižniciach, ktoré sa mi začínajú otvárať. A snáď v budúcnosti ešte pribudne aj nejaká ďalšia kniha :)

Mamička týždňa Anna Ďarmati

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Naučila som deti, že keď potrebujem čas pre seba a prácu, vedia mi ho (v nejakej miere) dopriať. Najlepšie to funguje, ak sa im predtým naozaj naplno venujem, aby sa mojej pozornosti "nasýtili" a mohli ma potom nechať chvíľu samú. Ale kniha vznikala v spolupráci s nimi, vždy som im najprv povedala, o čom bude nový príbeh, ony do neho vymysleli mená postáv a zápletky, takže mali pochopenie, ba až sa tešili, keď som písala :). Než som si sadla k papieru a peru, mala som už nosnú líniu rozprávky v hlave - takáto vnútorná práca môže prebiehať kedykoľvek, pri varení, v sprche, cestou na nákup..., takže som minimalizovala pracovný čas pri deťoch. A zároveň mi to pomohlo vo chvíľach, keď deti predsa len pribehli, že niečo chcú alebo potrebujú a vyrušili ma - nestratila som niť a vedela som sa naspäť ponoriť do písania. Musím ale priznať, že keď som dopisovala posledné rozprávky (už som mala termín, kedy musia byť hotové, aby sa všetko stihlo podľa plánu), odchádzala som na pár hodín jeden večer v týždni z domu a písala som inde, s deťmi bol manžel.

Mamička týždňa Anna Ďarmati
Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Je ich viacero, ale v súvislosti s knižkou je to najmä toto:
"Šťastie je šťastím, keď sa rozdáva." Bolo to krédo mojej mamy, ktorá šťastie naozaj rozdávala, a ja sa snažím o to isté.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?
Nalievať sa dá len z plného pohára. Aby sme mali z čoho dávať svojim deťom, musíme sa samy cítiť naplnené. Čas pre seba a tvorivosť určite k tomuto naplneniu prispievajú.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)