Barbora Holienková

Mamička týždňa Barbora Holienková

Predstavíte sa nám?

Dobrý deň, volám sa Barbora Holienková, narodila som sa v Trnave, ale už asi siedmy rok žijem na lazoch na strednom Slovensku. Momentálne na Zaježovej. Počas doktorandského štúdia na vysokej škole som otehotnela a pred piatimi rokmi sa mi narodila dcéra Luna.

Mamička týždňa Barbora Holienková

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Mali sme partnerskú krízu a rozhodla som sa zo vzťahu odísť. Zostala som s dcérou na lazoch sama. Mala som práve ťažšie obdobie, zomrela mi mama, rozpadol sa vzťah a za rok som sa musela trikrát sťahovať. Nevedela som čo ďalej, nebolo mi z toho dva krát najlepšie. Z lazov som odísť nechcela, nakoľko tu mám mnoho dobrých kamarátov a vlastne som sa nemala ani kam vrátiť.

Začala som rozmýšľať čo ďalej, v noci som nemohla spávať, hlava šla na plné obrátky… Raz v noci počas spánku som prišla na nápad vytvoriť barefoot Zaježky. Nevedela som na ne prestať myslieť. Pol roka mi trvalo, kým som sa dopracovala k finálnej verzii produktu a zohnala materiál, ktorý by vyhovoval. Bolo to nespočetne veľa pokusov a omylov…

Mamička týždňa Barbora Holienková

Aký je názov Vášho obchodíka na codokazemama.sk? Kde môžeme nájsť Vašu tvorbu?

Názov obchodíka na codokazemama.sk je Luna-world. Mám rada elfský dizajn. Venujem sa tvorbe tašiek z recyklovaného čalúnnického materiálu, ktoré zdobím polodrahokamami a maľbou. V obchodíku môžete tiež nájsť najmä už spomínané háčkované barefoot Zaježky v rôznych farebných prevedeniach a tiež ukážku koženej barefoot obuvi. Topánočky vyrábam väčšinou na zákazku. Momentálne už aj v detských veľkostiach.

Mamička týždňa Barbora Holienková

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Zaježky sú pre mňa top produkt. A za najväčší úspech považujem desiatky spokojných zákazníčok, ktoré mi píšu, že pohodlnejšiu obuv nemali nikdy na nohe. Alebo mi píšu, že vďaka mojim topánkam prestali mať problémy s chodidlami, že im prestali opúchať nohy, netlačia ich haluxy, prestal bolieť chrbát. Je to úžasný pocit, keď viete pomôcť ľuďom cítiť sa lepšie.

Mamička týždňa Barbora Holienková

Mamička týždňa Barbora Holienková

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Na lazoch väčšinou nie je dosť práce pre ženy. Chcela by som dosiahnuť takú úroveň, že by som mohla ponúknuť prácu aj iným.

Mamička týždňa Barbora Holienková

Mamička týždňa Barbora Holienková

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

S bývalým partnerom máme striedavú starostlivosť a aj vďaka nej sa môžem tvorbe venovať. Dva týždne som s malou ja. Vtedy tvorím menej, ale dá sa aj pri nej. Tiež rada tvorí a vždy sa popri mne nejak premotká so svojimi ústrižkami z papierikov alebo zošitými kúsočkami látky :).

Mamička týždňa Barbora Holienková

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Bez bahna lotos nevykvitne.

Diamanty vznikajú pod tlakom.

Sú to také moje dve, na ktoré vždy myslím, keď je toho na mňa veľa. Pretože aj vďaka nepriaznivej situácii, v ktorej som bola, je zo mňa človek, akým som teraz, o kus silnejšia, húževnatejšia, odolnejšia.

Mamička týždňa Barbora Holienková

Mamička týždňa Barbora Holienková

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Nech robia to, čo ich baví a napĺňa, pretože je neskutočné vidieť toľkú krásu a kreativitu na jednom mieste. Je to inšpirujúce. Veľa šťastia v tvorbe :)!

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)