BLOG zo života mamičky : Zmena je život

S pribúdajúcim vekom a vývojom diagnóz sa menia aj naše potreby v zdravotnej starostlivosti, stravovaní a životnom štýle. To nás často vedie po rokoch prehodnocovať.

A to sa stalo aj u mňa...

Po 35ke som sa, nečakane, musela začať vyrovnávať s intoleranciou na laktózu a alergiou na bielkovinu kravského mlieka. Pre človeka, ktorého 70% jedálnička tvorilo mlieko a keď mu dali na výber šunku alebo syr, vybral si syr, boli najmä prvé týždne doslova nočnou morou. Nevedela som, čo jesť smiem a nesmiem, musela som si hľadať zoznamy, pre mňa nevhodných, zložiek jedla a naučiť sa čítať zloženia. Lebo čuduj sa svete, nie všetko čo sa volá mliečne má čo dočinenia s mliekom a naopak, nie všetko čo je mliečne to má aj v názve.

Začala som siahať po vegánskych alternatívach produktov, rastlinných mliekach a moje kroky pravidelne smerujú do bio obchodov. A pocítila to aj naša peňaženka – negatívne, samozrejme. Chceš žiť zdravo alebo máš zdravotný problém? Musíš si, žiaľ, priplatiť... A tak často hľadám zľavy, výhodné balíčky a optimalizujem svoje nákupy. Aj vďaka Čo dokáže mama už nejaký čas viac fandím najmä slovenským značkám a veľmi ma potešilo, že práve medzi výhodami Peňaženky zdraviazľavami pre poistencov Všeobecnej zdravotnej poisťovne som našla svoje obľúbené.

Rodinné potreby

Za posledný rok náš rodinný rozpočet zaťažili aj manželove výdavky u zubára a ako dlhoročný nositeľ dioptrií, dlhšie uvažuje aj nad operáciou očí. Synovi začali rásť prvé trvalé zúbky a už teraz vidím, že bude potrebovať strojček. Zdravie je prvoradé, no keď chce človek kvalitu musí si, spravidla, priplatiť. Mala by som začať šetriť... Keď som sa začala výhodami poistenia vo VšZP zaoberať viac, zistila som, že od 1. 1. 2022 budú poskytovať v rámci Peňaženky zdravia MAXI, teda ak poistíte u nich nielen seba ale ostatných členov svojej rodiny, aj príspevok na laserovú operáciu očí, zubný strojček u detí a možnosť čerpať príspevok na úhradu úkonov u zubára na jedenkrát v celej sume 120 € a aj na úkony ako RTG, korunky, fazety či mostíky...

To boli pre mňa argumenty, ktoré ma motivovali. A keďže každý rok do 30. septembra máme možnosť na zmenu zdravotnej poisťovne, klikla som a prepoistila rovno celú rodinu. Na druhý deň ma telefonicky kontaktovala veľmi milá pani z regionálneho centra, pod ktoré, podľa trvalého pobytu, spadáme a všetko potrebné so mnou prešla. A po pár dňoch som v emailovej schránke našla oznámenie o spracovaní a akceptovaní našich prihlášok.  

Áno, viem, budem musieť informovať lekárov, zamestnávateľa, školu a niektoré úrady o zmene zdravotnej poisťovne, no nad malým negatívom spojeným s administratívou prevažujú pozitíva. Výhody spojené s poistením vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni nám vzhľadom na naše momentálne životné, rodinné a zdravotné potreby, jednoducho sadli najlepšie... Už teraz sa teším na rok 2022 a inštalujem si Mobilnú aplikáciu 😊

 

PS: Vedeli ste, že poistenci VšZP môžu využiť 10% zľavu na knižky a doplnkový tovar z Vydavateľstva Čo dokáže mama

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)