Byť sama sebou

Ospalá sedím v aute. Prechádzam mestom, ktoré sa zobúdza do piatkového sparného dňa. Mám namierené do fitka, kde na mňa čaká trénerka.

Pozorujem pulzujúce mesto. Už som zabudla na raňajší zhon v doprave. Rodičovská dovolenka nemá stanovený počet odpracovaných hodín.

Z rádia znie príjemná sexy pieseň. Navodzuje pocit mladosti, bezstarostnosti a vášne. Pocit, že život je krásny. Ách, už nič pre mňa...

STOP!

Presne toto ma napadlo: „Už nič pre mňa.“. Pocit, že som za horizontom a obdobie vášne je už za mnou. Ako matka ho mávam často.

Nie som predsa za horizontom a môžem sa tešiť z mnohých vecí. Môžem vytvárať a byť čím chcem. Čo alebo kto mi teda dáva pocit, že v určitom veku a s dieťaťom by som sa mala správať, vyzerať a cítiť podľa nejakých spoločenských pravidiel?

Keď tak nad tým uvažujem, som to stále ja sama. Moja predstavivosť, strach z reakcie okolia. Čo by povedala bývala kolegyňa, keby sa dozvedela, že som si založila obchodík a platím si súkromného trénera? „Je na materskej, kde na to berie?“ Alebo: „ Stále ma veľkú riť, zbytočne vyhodené peniaze.“

Čo by povedala mama, suseda, kolegovia z práce, keby zistili, že okrem účtovníctva ma veľmi baví maľovať? „Tá si nevie namaľovať ani obočie, nie to ešte obraz!“ „Kde na to berie čas? Asi sa nestará dobre o decko!“

STOP!

Baby, ak máte podobné myšlienky a možno aj skutočné reakcie okolia na Vás a na to, čo Vás robí šťastnou, treba to stopnúť. Nikto iný neprežije môj život za mňa. 

Veľa z Vás vie úžasne variť a piecť. Vyznáte sa v móde a vedeli by ste poradiť, ako si vytvoriť dokonalý kapsulový šatník. Viete pomôcť s výchovou detí, spraviť kurz ako mať minimalistickú domácnosť. Time management a zdravé stravovanie máte v malíčku... Prečo sa nedelíme o svoje vedomosti? Je to strach z neúspechu, či z reakcie okolia?

Buďme svojou najlepšou verziou! Je najvyšší čas začať hneď. Pozrite sa do obchodíkov so službami, ktoré ponúkajú iné mamičky.

 Je ich tam veľa? Málo? Je tam to, čo viete ponúknuť Vy? Porozmýšľajte... 

Pustite nahlas svoj obľúbený letný hit a tancujte. Za všetky maminky a ženy, ktoré sa neboja byť sebou a tešia sa zo života!  

Vytancujme strach a negatívne myšlienky z našich hlávok.

Vaša Miša

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)