Čary čmáry s deťmi ♥ Hra s farebnými tušmi na mokrom podklade

🎨🎨HRA S FAREBNÝMI TUŠMI NA MOKROM PODKLADE

POTREBUJEME:

Ochranný odev, noviny pre udržanie poriadku, výkres vhodný na mokré tvorenie, misku s vodou, širší štetec na vytvorenie vlhkého podkladu, farebné tuše, pero na tvorenie s tušom, alebo špajľu, pierko, či tenší štetec, handričku na čistenie štetcov. Najmenším môžeme ponúknuť štetec s okrúhlym držadlom pre lepší uchop.

🎨

POSTUP:

1. Výkres navlhčíme vodou. Na nanášanie vody použijeme širší štetec, čím získame rýchlejšie a efektívnejšie dosiahnutie mokrého podkladu.

2. Na mokrý podklad najskôr nanášame pozadie, na ktoré môžeme použiť hrubší štetec.

3. Postupne prechádzame do detailov, ktoré tvoríme perom na tuš, špajľou, štetcom a pod.

4. Na záver dielo necháme vyschnúť.

 

TIPY A TRIKY:

S tušom môžeme nielen kresliť, maľovať, ale veselý a živý obrázok môžeme vytvoriť aj fŕkaním.

Zo základných farieb tušov môžeme miešaním vytvoriť nové odtiene a farby.

Ste kreatívny? Neustále tvoríte s deťmi? Záleží Vám na našom životnom prostredí? Podeľte sa s nami o svoje tvorky a kreatívne nápady s použitím napríklad vyradených materiálov. Pridajte sa na FB do skupiny Čary čmáry s deťmi!

Prajem veľa krásnych tvorivých chvíľ s malými umelcami ♥!

 

 

Lucia Benková

autorka kníh Úsmev na dobrú nocPaleta života zajačika Čudovačika

Autorka získala za doterajšiu tvorbu Čestné uznanie udelené OZ Benedit „Zlaté pero Ladislava Ťažkého za originálnu tvorbu vo výchovno-vzdelávacej oblasti pre deti a rodičov“.

POZOR ROZDÁVAME DARČEKY! Kúpou oboch publikácií získavate DARČEK - obojstrannú edukačnú hračku zajačika Čudovačika. OBJEDNAŤ

 

🌈

Komentáre

Lucia Benková

Som mamou dvoch úžasných deti a robím prácu, ktorá ma nesmierne teší. K písaniu a ilustrovaniu kníh pre deti som sa dostala nečakane, s odhodlaním pomôcť nášmu synovi, ktorý sa jedného dňa, po príchode súrodenca, prestal smiať a neskôr prestal prijímať potravu. Na odporúčanie lekára sme s dieťaťom nadviazali komunikáciu prostredníctvom príbehov a podarilo sa nám synovi vyčariť opäť úsmev na tvári.

Všetky články (24)