Čary čmáry s deťmi ♥ Jesenné ruže z listov

Dni ochladli, ovocie dozrelo, prechádzky sprevádza zvuk šušťavých listov. Nechajte sa inšpirovať a vychutnajte si jesennú atmosféru spolu s deťmi pri tvorbe dekoratívnych ruží z farebných listov.

 

JESENNÉ DEKORATÍVNE RUŽE

 

POTREBUJEME:

Listy, tenší drôtik, nožnice alebo klieštiky na štikanie drôtu.

POSTUP:

1. Počas jesennej prechádzky si nazbierame popadané listy.

2. Listy si môžeme rozdeliť podľa farieb, aj podľa veľkosti. Pričom môžeme požiadať deti, aby nám s triedením pomohli.

3. List preložíme na polovicu vodorovne a stáčame do tvaru slimáka. Vždy začneme s najmenším listom a postupne pridávame väčšie listy. Na zhotovenie jedného kvietku môžeme použiť cca 4-6 listov. My sme použili 5 listov.

4. Po dosiahnutí požadovaného tvaru kvietku vytvoreného z listov, použijeme na upevnenie drôt, ktorý omotáme v spodnej časti kvetu. Pri práci s drôtom postupujeme opatrne, hrozí nebezpečenstvo poranenia!

TIPY A TRIKY:

Najlepšie je pozbierať čerstvo popadané listy, nie sú vysušené a ľahšie sa s nimi tvorí.

Pre dosiahnutie lesklého efektu môžeme použiť lak na vlasy a kvietky zalakovať.

Kvety môžeme použiť ako dekoráciu do vázy, prípadne použiť na zhotovenie ďalších jesenných produktov ako sú vence, svietniky a pod. Kvietky sú pomerne trvácne a dokážu dotvárať jesennú atmosféru niekoľko týždňov.

Ak milujete jesenné rozprávky, tie nájdete v detskej knihe Úsmev na dobrú noc - výchovno-vzdelávacia publikácia odporúčaná viacerými lekármi ako pomôcka na podporu rozvoja emocionálnej inteligencie u detí . Odporúčaný vek 4 - 8 rokov.

Milujete tvorenie s deťmi? Radi uvítame Vaše nápady ako rozvinúť umelecké zručnosti u deti či u dospelých v skupine Čary-čmary s deťmi na fb. V skupine nájdete množstvo nápadov ako vytvoriť jedinečné majstrovské diela aj z nepotrebných materiálov. Skupinu ocenia nielen rodičia, ale aj pedagógovia.

Tešíme sa na vaše tipy a nápady.

 

Lucia Benková

autorka kníh Úsmev na dobrú noc, Paleta života zajačika Čudovačika

Autorka získala za doterajšiu tvorbu Čestné uznanie udelené OZ Benedit „Zlaté pero Ladislava Ťažkého za originálnu tvorbu vo výchovno-vzdelávacej oblasti pre deti a rodičov“.

POZOR ROZDÁVAME DARČEKY! Kúpou oboch publikácií získavate DARČEK - obojstrannú edukačnú hračku zajačika Čudovačika. OBJEDNAŤ

Komentáre

Lucia Benková

Som mamou dvoch úžasných deti a robím prácu, ktorá ma nesmierne teší. K písaniu a ilustrovaniu kníh pre deti som sa dostala nečakane, s odhodlaním pomôcť nášmu synovi, ktorý sa jedného dňa, po príchode súrodenca, prestal smiať a neskôr prestal prijímať potravu. Na odporúčanie lekára sme s dieťaťom nadviazali komunikáciu prostredníctvom príbehov a podarilo sa nám synovi vyčariť opäť úsmev na tvári.

Všetky články (24)