Čary čmáry s deťmi ♥ Odtlačky listov

ODTLAČKY LISTOV

 

Pri nasledujúcej aktivite sa deti nielen zabavia, ale aj naučia aké rôzne tvary majú listy jednotlivých stromov.

Najskôr treba listy nazbierať, zoznámiť sa s ich tvarom a povedať si čo najviac o danej drevine a o jej plodoch.

Na odtláčanie môžeme použiť čerstvo nazbierané listy, prípadne suché listy.

POTREBUJEME:

Listy rôznych drevín. My sme použili list figovníka a listy olivovníka, ktoré sme si nazbierali počas pobytu pri mori a deti sa tešili, keď mohli ochutnať figy a odtlačiť obrovský list z figovníka, či vidieť olivy ako zrejú na stromoch a vyrobiť si odtlačky malých lístočkov olivovníka.

Na zafarbenie listov použijeme temperové alebo akrylové farby, štetec alebo valček.

Listy odtláčame na farebný papier, prípadne na tvrdší výkres.

POSTUP:

1. Nachystajte si tvrdší výkres, alebo farebný papier.

2. Na list naneste valčekom alebo štetcom farbu a odtlačte ho na papier. Pevne pritlačte, aby bol odtlačok výrazný. Na list môžete položiť voskový papier, aby ste si nezafarbili ruky.

3. Pokračujte v odtláčaní, kým nebudete s výsledkom spokojní.

4. Výsledné dielo nechajte uschnúť. Z farebného papiera môžete vytvoriť rámik, dielko orámovať a podarovať, prípadne vytvoriť pohľadnicu ako pozdrav z dovolenky.

 

Som mamou dvoch úžasných detí s ktorými neustále čosi tvorím a autorkou detských edukačných kníh, ktoré nájdete v mojom obchodíku. https://www.codokazemama.sk/obchod/lucia-benkova-benkova.

Ak aj vy radi tvoríte s deťmi, Vaše nápady a návody rada uvítam vo fb skupine Čary čmary s deťmi

Prajem veľa tvorivých chvíľ s deťičkami

Lucia Benková

autorka kníh Úsmev na dobrú nocPaleta života zajačika Čudovačika

Autorka získala za doterajšiu tvorbu Čestné uznanie udelené OZ Benedit „Zlaté pero Ladislava Ťažkého za originálnu tvorbu vo výchovno-vzdelávacej oblasti pre deti a rodičov“.

POZOR ROZDÁVAME DARČEKY! Kúpou oboch publikácií získavate DARČEK - obojstrannú edukačnú hračku zajačika Čudovačika. OBJEDNAŤ

Komentáre

Lucia Benková

Som mamou dvoch úžasných deti a robím prácu, ktorá ma nesmierne teší. K písaniu a ilustrovaniu kníh pre deti som sa dostala nečakane, s odhodlaním pomôcť nášmu synovi, ktorý sa jedného dňa, po príchode súrodenca, prestal smiať a neskôr prestal prijímať potravu. Na odporúčanie lekára sme s dieťaťom nadviazali komunikáciu prostredníctvom príbehov a podarilo sa nám synovi vyčariť opäť úsmev na tvári.

Všetky články (24)