Čary čmáry s deťmi ♥ Vyškrabované obrázky

VYŠKRABOVANÉ OBRÁZKY

Pri realizácii nasledovnej tvorby sa oboznámime s technikou vyškrabovania. Pre deti je zaujímavá už samotná príprava podkladu diela.

 

POTREBUJETE: výkres vhodný pri použití vodových farbieb, ak nemáte použite tvrdý papier, voskovky, penový valček alebo štetec, tmavú akrylovú farbu alebo tuš, ostrejší predmet na vyškrabávanie ako napr. klinček– my sme použili palmové drievko. Pri použití tušu odporúčam nakvapkať do tušu 2 -3 kvapky prostriedku na umývanie riadu a opatrne zamiešať, aby nevznikli bublinky. Vďaka prostriedku na umývanie tuš lepšie drží na voskovkách.

 

POSTUP:

1. Celú plochu výkresu pokryme voskovkami. Nebojte sa pritlačiť.

 

2. Na voskovky následne nanesieme za pomoci penového valčeka alebo štetca tmavú akrylovú farbu.

 

3. Necháme uschnúť.

 

4. Použitím ostrejšieho predmetu tvoríme vyškrabovacie obrázky.

🎨P

Ste kreatívny? Neustále tvoríte s deťmi? Záleží Vám na našom životnom prostredí? Podeľte sa s nami o svoje tvorky a kreatívne nápady s použitím napríklad vyradených materiálov. Pridajte sa na FB do skupiny Čary čmáry s deťmi!

Prajem veľa krásnych tvorivých chvíľ s malými umelcami ♥!

 

 

Lucia Benková

autorka kníh Úsmev na dobrú nocPaleta života zajačika Čudovačika

Autorka získala za doterajšiu tvorbu Čestné uznanie udelené OZ Benedit „Zlaté pero Ladislava Ťažkého za originálnu tvorbu vo výchovno-vzdelávacej oblasti pre deti a rodičov“.

POZOR ROZDÁVAME DARČEKY! Kúpou oboch publikácií získavate DARČEK - obojstrannú edukačnú hračku zajačika Čudovačika. OBJEDNAŤ

 

 

 

Komentáre

Lucia Benková

Som mamou dvoch úžasných deti a robím prácu, ktorá ma nesmierne teší. K písaniu a ilustrovaniu kníh pre deti som sa dostala nečakane, s odhodlaním pomôcť nášmu synovi, ktorý sa jedného dňa, po príchode súrodenca, prestal smiať a neskôr prestal prijímať potravu. Na odporúčanie lekára sme s dieťaťom nadviazali komunikáciu prostredníctvom príbehov a podarilo sa nám synovi vyčariť opäť úsmev na tvári.

Všetky články (24)