Často zabúdame na to najcennejšie, čo v živote máme – zdravie a rodinu

Žijeme v hektickom a uponáhľanom svete. Často sa nestihneme ani otočiť a náhle zistíme, že uplynul mesiac, dva či tri a my ani nevieme ako. Snažíme sa kráčať s dobou a popri všetkých našich povinnostiach zanedbávame svoj život, ktorý nám uniká pomedzi prsty.

Ráno odovzdáme deti do škôlky či školy a vrátime sa po ne až neskoro poobede. S partnermi sme na tom rovnako. Večer ich pozdravíme a unavení ľahneme do postele. A presne takto je to aj s našimi rodičmi, ktorí sa postupne strácajú z našich životov. Žiaľ, nedávno som si túto skutočnosť uvedomila aj ja.

Vráťme našim rodičom ich starostlivosť

Milujem svojich rodičov, od malička som od nich dostávala všetko, čo som potrebovala. No teraz, keď už som dospelá a mám vlastný domov, nenavštevujem ich tak často, ako by som chcela. Moja práca obnáša niekoľkodenné pracovné cesty a mnoho ďalších vecí, ktoré mi zabraňujú v stretávaní sa s nimi. Ako starnem ja, starnú aj moji rodičia a viem, že je pre nich čoraz ťažšie udržať krok s touto dobou. Bála som sa, ako bude o nich v mojej neprítomnosti postarané, preto som hľadala spôsoby ako im pomôcť a uľahčiť im tak život. Ako sa vraví, kto hľadá, ten nájde.

Všimla som si, že Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP), v ktorej som poistená ja aj celá moja rodina, prišla so skvelou novinkou SILVERGON – priateľ seniora a jeho rodiny, ktorú môžu poistenci VšZP využiť s výhodnou zľavou. Táto asistenčná služba pomáha seniorom so všetkým, čo potrebujú – od varenia, upratovania, nakupovania až po návštevy u lekára. Zabezpečujú aj pravidelné audio/video hovory, dodajú a nainštalujú tablet a naučia seniora, ako s ním pracovať. To mi umožňuje pravidelne sa spájať s rodičmi, keď som odcestovaná v zahraničí. Rodičia aj ja sme s touto službou nesmierne spokojní. Vďaka nej totiž viem, že je o nich veľmi dobre postarané a že sú v poriadku.

Výhody a zľavy využíva celá rodina

Som nesmierne vďačná za všetky možnosti a zľavy, ktoré naša poisťovňa ponúka. Patrí k nim napríklad aj Peňaženka zdravia MAXI, ktorá vám rozhodne ušetrí peniaze, pokiaľ vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni poistíte seba aj ostatných členov rodiny. Môžete tak získať príspevok až 800€ pre skupinu. Príspevok je možné využiť na zubné ošetrenie, na laserovú operáciu očí či na strojček na zuby pre deti a mnoho ďalších vecí. Osobne som využila príspevok na okuliarové šošovky, keďže pracujem stále s počítačom a môj zrak už nie je to, čo býval. Na budúci rok plánujem využiť aj 100 eurový príspevok na okuliarové rámy, novinku, ktorú VšZP nachystala pre svojich poistencov od januára 2023. Aj príspevok na zubné ošetrenie či dentálnu hygienu si uplatňujem zakaždým a musím skonštatovať, že je to veľká finančná pomoc pre rodinný rozpočet. Keďže si tiež potrpím na kvalitu potravín a vitamínov, ktoré každodenne dávam nielen svojmu telu, ale aj svojim blízkym, potešila ma zľava na vitamíny od slovenského výrobcu. V tomto smere vidím veľké plus, že VŠZP podporuje slovenský trh. Všetky zľavy a benefity je možné ľahko nájsť na https://www.vszp.sk/benefity/.

Skvelou správou je, že každý rok máte možnosť prepoistiť nielen seba, ale aj svojich blízkych, a to do konca septembra. Stačí iba kliknúť na stránku https://www.vszp.sk/ a vyplniť prihlášku. Benefity ktoré ponúka Všeobecná zdravotná poisťovňa sú v dnešnej dobe neuveriteľnou pomocou pre vás aj vašich blízkych, tak isto dokážu veľmi pomôcť vášmu rodinnému rozpočtu vo chvíľach, keď to najviac potrebujete. Ďalším veľkým prínosom je prehľadná mobilná aplikácia VšZP, s ktorou sa ľahko naučí pracovať každý. Vo VšZP myslia aj na tých najmenších. Pokiaľ sa u nich poistíte, získate viac ako 2500 výhod pre celú rodinu a taktiež bezplatné predpôrodné a pôrodné poradenstvo či veľmi dôležitý monitor dychu pre bábätká.

Ako Ralph Waldo Emerson povedal: ,,Zdravie je najcennejším bohatstvom." Tak si ho vážme, pretože, ak sme zdraví, môžeme čokoľvek.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)