Chráňme si svoju bublinu

… a nie iba pred koronou

Priestor okolo nás a medzi nami nie je prázdny. Všetci dokážeme cítiť „niečo“, čo na nás pôsobí či sa nám to páči alebo nie. Každý svietime svojim svetlom, hrejeme svojim teplom, voniame svojou vôňou. Všetci cítia nás a samozrejme, aj my cítime ich.

Sme ako živé žiarovky a vyžarujeme energiu tepla a svetla. A máme aj svoju batériu, preto máme aj svoju „elektrickú energiu“. Máme svoje súkromné „silové pole“, svoju bublinu okolo seba, ktorá nás nielen chráni ale dobíja aj životnou energiou. Inštinktívne vieme, čo udržiava našu batériu živú a silnú. 

Ak je naša batéria slabá, nedokáže nás chrániť pred energiami ani pred vírusmi, ktoré potom prechádzajú „našou bublinou“.

Je tu však ešte niečo, čo ovplyvňuje silu nášho svetla, tepla, vône a to sú naše myšlienky, predstavy, spomienky sprevádzané emóciami hnevu, strachu, smútku ale aj radosti, šťastia a lásky.

Iba naša bublina nás chráni a umožňuje koncentrovať svoju životnú energiu, a preto je dôležité starať sa o ňu.

Náhle zmeny nálady, podráždenosť, smútok, slabá imunita, ochorenia môže znamenať, že sa neznámej, cudzej energii z nejakého dôvodu nevieme brániť, a tým si ju držíme.

Skôr ako si svoju bublinu budeme posilňovať, musíme vedieť čo ju oslabuje – a to znamená nájsť osoby, miesta, spomienky, situácie, ktoré sú rušivé, a ktoré aktivujú naše emócie strachu, hnevu, vzdoru, ale aj smútku.

To známe -“Kto do teba kameňom, ty doňho chlebom“ chráni práve našu bublinu a ona sa nestáva našim kameňolom.

Ako posilňovať svoju bublinu?

Dôležité je, začať si uvedomovať okolitú energiu a pomenovať energiu, z ktorej máme zlý pocit, ktorá nás oslabuje. Iba my sme tí, ktorí ju môžu mať pod kontrolou. A to znamená naučiť sa chrániť a očisťovať bez ohľadu na vonkajšiu situáciu. Tvorcom svojej vlastnej reality sme potom my!

Určite si mnohí z detstva pamätáte malú guľu, a v nej snehuliaka, ktorému sme dokázali vytvoriť aj sneženie.

So zatvorenými očami sa niekoľkokrát zhlboka nadýchnite, môžete si pomôcť FO držaním, ktoré využívali aj naši starí otcovia, ak mali starosti a predýchajte nepríjemné myšlienky a emócie. Potom si predstavte ako ste vo svojej snežnej bubline. Predstave si kontúru svojej bubliny, ktorá môže mať rôzne farby, ste uprostred a všade okolo vás  krúžia snehové vločky. Preciťujte, aké je to byť vo svojom chránenom priestore a povedzte si: „Som vo svojom svete, som jeho tvorcom, chránim a čistím si ho. A v lete to môže byť, krásna letná bublina.

Môžete využiť aj krátke meditácie spojené s predstavou miest, situácii, osôb, ktoré vám navodzujú príjemné pocity a dodávajú energiu. Nezabúdajte na umenie – na krásu, na hudbu …

Ak ste senzitívni na energie a nálada sa vám hocikedy zmení, vráťte sa do svojej bubliny. Využívajte ju aj preventívne, pravidelne ju posilňujte a čistite, a vezmite do nej svoje deti a učte ich tvoriť svoje bubliny.

Mgr.Lýdia Adamcová

Komentáre

VÝCHOVA V KOCKE

Mojou snahou je riešiť nielen vzniknuté výchovné situácie, ale naučiť aj rodičov chápať súvislosti, aby vedeli pomôcť svojim deťom a sebe. Výchovné problémy nie sú iba o deťoch, ale aj o rodičoch. Každé dieťa – či už s problémami, alebo bez nich – raz vyrastie a stane sa rodičom. Mnohí rodičia však nemajú vyriešené vlastné problémy a potom sú bezradní pri problémoch svojich detí. Dokážem pomôcť rodičom orientovať sa vo výchove, ale aj v ich vnútornom svete. Cyklus ” Výchova v kocke” vzniká postupne, preto budú jednotlivé témy pridávané priebežne.

Všetky články (27)