Čokoládová torta TRIO

blog od mamičky Mišky Dupčákovej

Drahé mamičky,

13.9. je medzinárodný deň čokolády. Ja tento deň oslavujem celoročne. Tortička, ktorú Vám dnes predstavím, je jednoduchá, rýchla na prípravu a rýchlo zjedená. Je to moja fitness verzia.

Je v nej špaldová múka, minimum cukru (ktorý sa tiež dá nahradiť iným druhom cukru alebo medom). Keď sa s ňou ešte aj podelíte, určite Vám jeden kúsok neublíži. 

 

Ingrediencie korpus

2 vajcia

80g práškový cukor

60 ml olej

50ml káva (alebo len horúca voda

115 g špaldová múka

1KL prášok do pečiva

1PL kakao

 

Ingrediencie náplň

2 šľahačkové smotany

100 g čokoláda

cca 20 g čokoláda

 

Postup

Rozdelíme si bielka od žĺtkov. Z bielkov (a štipky soli) ušľaháme sneh. Pridávame po troške cukor. Následne prišľaháme žĺtky, olej, múku s kypriacim práškom, kakaom a vodu.

Vylejeme do menšej okrúhlej formy. Ja som použila formu s priemerom 20 cm, ale cesta bolo veľa. Takže kľudne použite aj 24 cm priemer. Dáme piecť na 180°C. Pečieme 18-20 minút.

Náplne

Tortička má tri vrstvy, preto sa volá Trio.

Prvú tmavú vrstvu je ideálne pripraviť deň vopred. A to tak, že jednu šľahačkovú smotanu uvaríme so 100 g čokolády. Keď sa smotana blíži k bodu varu, vtedy ju vypneme a čokoládu rozmiešame do hladka. Dáme vychladiť na 24 hodín. Po vychladnutí vyšľaháme a natrieme na vychladený korpus. Ak nemôžete čakať jeden deň, nič sa nestane. Vyšľahanú šľahačku s roztopenou čokoládou natrieme na vychladnutý korpus. Táto šľahačka však nebude trvácna a nebude celkom pevná.

Stracciatela a svetlá vrstva. Ďalšiu šľahačkovú smotanu vyšľaháme a rozdelíme na dve časti. Do jednej nastrúhame čokoládu. Vznikne tzv. stracciatella vrstva, ktorú navrstvíme. Na fotke sa táto vrstva schovala pod čisto bielu vrstvu, ale je tam. :D Na vrch dáme časť čistej bielej šľahačky (biela vrstva), ktorú podľa chutí môžeme jemne docukriť. 

Ozdobíme kakaom alebo ovocím.

 

Dobrú chuť!


Miška Dupčáková, aktívna žena s mnohými snami a záujmami. Mamina dvoch detí, kráľovná čokoládových praliniek, organizátorka eventov a pomocníčka tých, ktorí začínajú s podnikaním. Sladkosti od Mišky vyzerajú a chutia úžasne a dajú sa objednať v jej obchodíku Sweet and choco. Miška odkazuje našim maminkám : "Ak sa chcete naučiť nejaký receptík alebo potrebujete radu, smelo sa ma pýtajte."  

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)