Čokoládová torta TRIO
blog od mamičky Mišky Dupčákovej
Drahé mamičky,
13.9. je medzinárodný deň čokolády. Ja tento deň oslavujem celoročne. Tortička, ktorú Vám dnes predstavím, je jednoduchá, rýchla na prípravu a rýchlo zjedená. Je to moja fitness verzia.
Je v nej špaldová múka, minimum cukru (ktorý sa tiež dá nahradiť iným druhom cukru alebo medom). Keď sa s ňou ešte aj podelíte, určite Vám jeden kúsok neublíži.
Ingrediencie korpus
2 vajcia
80g práškový cukor
60 ml olej
50ml káva (alebo len horúca voda
115 g špaldová múka
1KL prášok do pečiva
1PL kakao
Ingrediencie náplň
2 šľahačkové smotany
100 g čokoláda
cca 20 g čokoláda
Postup
Rozdelíme si bielka od žĺtkov. Z bielkov (a štipky soli) ušľaháme sneh. Pridávame po troške cukor. Následne prišľaháme žĺtky, olej, múku s kypriacim práškom, kakaom a vodu.
Vylejeme do menšej okrúhlej formy. Ja som použila formu s priemerom 20 cm, ale cesta bolo veľa. Takže kľudne použite aj 24 cm priemer. Dáme piecť na 180°C. Pečieme 18-20 minút.
Náplne
Tortička má tri vrstvy, preto sa volá Trio.
Prvú tmavú vrstvu je ideálne pripraviť deň vopred. A to tak, že jednu šľahačkovú smotanu uvaríme so 100 g čokolády. Keď sa smotana blíži k bodu varu, vtedy ju vypneme a čokoládu rozmiešame do hladka. Dáme vychladiť na 24 hodín. Po vychladnutí vyšľaháme a natrieme na vychladený korpus. Ak nemôžete čakať jeden deň, nič sa nestane. Vyšľahanú šľahačku s roztopenou čokoládou natrieme na vychladnutý korpus. Táto šľahačka však nebude trvácna a nebude celkom pevná.
Stracciatela a svetlá vrstva. Ďalšiu šľahačkovú smotanu vyšľaháme a rozdelíme na dve časti. Do jednej nastrúhame čokoládu. Vznikne tzv. stracciatella vrstva, ktorú navrstvíme. Na fotke sa táto vrstva schovala pod čisto bielu vrstvu, ale je tam. :D Na vrch dáme časť čistej bielej šľahačky (biela vrstva), ktorú podľa chutí môžeme jemne docukriť.
Ozdobíme kakaom alebo ovocím.
Dobrú chuť!
Miška Dupčáková, aktívna žena s mnohými snami a záujmami. Mamina dvoch detí, kráľovná čokoládových praliniek, organizátorka eventov a pomocníčka tých, ktorí začínajú s podnikaním. Sladkosti od Mišky vyzerajú a chutia úžasne a dajú sa objednať v jej obchodíku Sweet and choco. Miška odkazuje našim maminkám : "Ak sa chcete naučiť nejaký receptík alebo potrebujete radu, smelo sa ma pýtajte."
Čo dokáže mama
Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!
Všetky články (506)
Komentáre