Daniela Dekanová

Predstavíte sa nám?

Volám sa Daniela Dekanová, pochádzam z Bratislavy, kde od narodenia žijem. Mám dcéru Alicu, ktorá má 10 rokov.

 

Daniela Dekanová, Čo dokáže mamaNázov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku
ponúkate?

Môj obchodík na www.codokazemama.sk nesie moje meno – Daniela Dekanová. Nájdete v ňom moje papierové výrobky robené technikou scrapbooking – pohľadnice, darčekové obálky, darčekové krabičky (exploding box), zápisníky, receptáre, svadobné knihy hostí a albumy.

 

Daniela Dekanová, Čo dokáže mamaAko ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Keď som čakala moju dcérku, začala som sa zaujímať o ručnú tvorbu. Ako prvé som objavila korálky, kamienky, minerály, drôtiky a výrobu šperkov z nich. Venovala som sa im asi rok, keď som uvidela nádherné, ručne robené pohľadnice a hneď som vedela, že to chcem skúsiť. Išla som na jeden dvojhodinový kurz a bola to láska na prvý dotyk :). Odvtedy ma to už nepustilo, začala som robiť pohľadnice, neskôr notesy, dekorácie, proste čo sa dalo. Najskôr to bolo len hobby, približne po roku som ich začala ponúkať na predaj. A dnes to bude už pár rokov čo sa mojej tvorbe venujem naplno a živí ma. V poslednom období sa venujem najmä svadobným produktom, svadobné knihy hostí a svadobné albumy spolu s darčekovými krabičkami robím najčastejšie.

 

Daniela Dekanová, Čo dokáže mamaAký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži,
významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Keď sa nad tým zamyslím, za úspech pokladám niekoľko vecí. Určite medzi ne patria všetci moji zákazníci, ktorí si odo mňa objednajú môj výrobok a dajú najavo svoju spokojnosť. Potom sú to zákazníci, ktorí sa opakovane vracajú, alebo ma opakovane oslovujú o výrobu na mieru. Ďalším úspechom je moje členstvo v niekoľkých dizajn tímoch v oblasti scrapbookingu. Pri tejto časti práce tvorím inšpirácie, návody a videá, kde ukazujem možnosti a spôsoby práce s materiálom na scrapbooking. Pár rokov som bola aj členkou medzinárodného dizajn tímu pre zahraničného výrobcu materiálov na scrapbooking a bola to skvelá skúsenosť. A napokon je tu jeden súkromný úspech, a tým je scrapbookový album tvorený zo samostatných stránok, ktorý už od malička robím pre moju dcéru. Teraz už robím tretí, do jedného sa mi všetky stránky, ktoré som spravila nezmestili. Raz to bude pre ňu krásna spomienka.

 

Daniela Dekanová, Čo dokáže mamaAký je Váš najväčší pracovný sen?

Mať svoju vlastnú pracovňu. Toto je vec, ktorá mi chýba najviac, pretože v našom byte na ňu jednoducho nie je miesto, tak musím každý deň svoj materiál rozložiť z krabíc a po dokončení práce ho zasa poukladať a odložiť.

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti,
aby ste mali čas tvoriť?

Momentálne tvorím najčastejšie počas doobedia a hneď po obede. Dcéra sa učí (v tých lepších časoch je v škole) a ja mám dostatok času na prácu. Pred pár rokmi, keď bola menšia, som robila po večeroch do noci, keď večer zaspala. Bolo to náročné, ale dalo sa to zvládnuť. Dnes je to oveľa lepšie, už chápe, že keď mám prácu potrebujem trochu času a viem sa s ňou dohodnúť, do kedy budem pracovať a od kedy budem s ňou.

 

Daniela Dekanová, Čo dokáže mamaAké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Životné motto nemám. Keďže moja práca ma veľmi baví, tvorím s láskou a veľmi rada tiež skúšam nové techniky a postupy. Aj keď sa mi niečo nepodarí tak ako by som chcela, neľutujem, pretože aj na tomto sa niečo nové naučím a posúva ma to vpred.

 

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Ak milujete to, čo robíte, nevzdávajte sa. Buďte jedinečné svojím štýlom, pretože práve tie drobné detaily, ktoré viete spraviť len vy, dávajú vašim výrobkom ich čaro.

Daniela Dekanová, Čo dokáže mama

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)