Denisa Hrbáňová

Predstavíte sa nám?

Volám sa Denisa Hrbáňová a pochádzam z Bratislavy. Mám dvoch úžasných chlapcov Maximiliána a Alexandra. Sú to dvojičky vo veku 15 rokov. Aj keď na tom zdravotne nie sú najlepšie, sú to naše najväčšie poklady.

Mamička týždňa Denisa Hrbáňová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Na stránke čodokážemama.sk som si vytvorila obchod DENISA HRBAN ART, kde ponúkam svoje handmade výrobky, ako interiérové a exteriérové dekorácie, celoročné aj sezónne. Ide prevažne o venčeky na dvere, kvetinové aranžmány, svietniky, obrazy a šperky.

Mamička týždňa Denisa Hrbáňová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Som nadčasový kreatívny človek  a milujem doplnky. Od detstva som sa venovala maľovaniu, no až v čase, keď sa mi narodili dvojičky som prepadla psychohygiene, ktorú som nutne potrebovala a tak som po večeroch, keď už deti spali, začala vyrábať šperky z odpadu PET fliaš a kapsúl od kávy. Najskôr moje výrobky putovali kamarátkam ako darčeky. Postupne som vytvárala viac a viac a putovalo to do šuflíkov. Nakoniec mi napadlo, že predajom môžem získať nejaké peniaze na liečbu mojich chlapcov, oni od narodenia trpia detskou mozgovou obrnou, a keďže potrebujú rôzne terapie a rehabilitácie, ktoré musíme často financovať z vlastných zdrojov, vždy keď sa niečo predalo, veľmi nás to potešilo. A takto moja šuflíková tvorba potrebovala nejaký lepší priestor. Na stránke Čodokáže mama ma zaujala táto myšlienka internetového predaja, veľmi som sa nadchla a vytvorila som si aj ja obchodík pod mojím menom DENISA  HRBAN ART. Obchod, kde ponúkam svoje výrobky. Postupne k šperkom a obrazom začali pribúdať kvetinové dekorácie a vytvorila som si maličký ateliér, v ktorom trávim každú voľnú minútu a nechám tam svojej fantázii voľný priebeh. Každý jeden kúsok je originál a venujem mu svoje pocity a náladu, ktorú práve v danej chvíli mám. 

Mamička týždňa Denisa Hrbáňová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Za môj veľký úspech považujem svoju rodinu, ktorá je mojou prioritou a som šťastná, že ma podporujú, pomáhajú mi.  Vytvárajú mi priestor venovať sa veciam, čo ma bavia a napĺňajú. Ja im na oplátku dokážem dať svoju energiu a takto je to u nás dokonale vyvážené. Som šťastná, že aj popri starostlivosti a opatere o deti môžem robiť to, čo ma baví a tak môžem robiť ľuďom radosť výrobkami, ktoré skrášľujú ich príbytky. Jeden z mojich obrazov som darovala bruselskej nadácii do charitatívneho projektu, pričom výťažok z jeho predaja putoval na pomoc iným. Nadácia vybrala zopár umelcov z rôznych krajín a určila tému "Môj dom, môj hrad", a tak pod týmto názvom u niekoho doma visí môj obraz, čo ma nesmierne teší.

Mamička týždňa Denisa Hrbáňová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Som veľmi šťastná, keď si niekto niečo z mojej tvorby objedná a dostane sa mi spätná väzba v podobe pochvaly ako napríklad nedávno  táto na jeden z obrazov: „Nemám slov! Keď som ho rozbalila, rozplakala som sa - bolo to ako osudové stretnutie. Obraz je u nás stredom domova, milujem ho. Deniska, máš nádherný talent- ďakujem za kúsok Teba u nás doma.“

Toto ma poháňa ďalej v plnení si mojich pracovných snov. Hádam už čoskoro spustím vlastný web a  e-shop. 

Mamička týždňa Denisa Hrbáňová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Aj keď prevažne tvorím v noci, alebo keď sú chlapci pár hodín v škole snažím sa skĺbiť starostlivosť o domácnosť a používam technologické vychytávky. Najviac času dokážem ušetriť varením, aj keď varím 2krát denne teplé jedlo. Zistila som, že dnes už existuje automatické varenie. Ide o revolúciu varenia zdravých jedál za pár minút  s minimálnou spotrebou energie a netreba stáť pri šporáku. Čas, ktorý by som trávila v kuchyni, využívam v ateliéri a cez aplikáciu v mobile si viem sledovať či už je jedlo uvarené a vypnuté. Je to vychytávka dnešnej doby tak ako v 50tych rokoch 20. storočia bola automatická práčka a ja si to neviem vynachváliť. 

Moje deti si vyžadujú špeciálnu 24hod starostlivosť, a aj keď je to veľmi náročné, snažím si nájsť čas aj na tvorenie a vtedy opateru presuniem na manžela, ktorý ma v mojej tvorbe veľmi podporuje a dokonca mi aj pomáha, napríklad nosí balíky na poštu.

Mamička týždňa Denisa Hrbáňová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite? Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Našim mottom je, že všetko sa dá zvládnuť a nikdy nehovorme, že to nejde alebo sa to nedá. 

 

S pozdravom mama Denisa. 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)