A tak som si jedného dňa uvedomila, že tento čas sa už nikdy nevráti. Že každá minúta strávená s mojim dieťaťom je jedinečná. A tak som vyliezla na Peťkinu obľúbenú hojdačku na ihrisku pod naším činkom, rozhojdala som sa najsilnejšie, ako to len šlo a pozrela som sa hore na oblohu.

Nebo bolo číre a jasné, cez biely obláčik vykuklo slniečko, ktoré mi v tej chvíli prišlo ako úžasné znamenie. Znamenie toho, že slnko vyjde aj zajtra, napriek tomu, že som nestihla všetko podľa môjho plánu. Že aj zajtra tu bude nová šanca byť skvelou mamou, najlepšou parťáčkou mojej Peťke, že aj zajtra tu budú moje sny, ktoré môžem krok za krokom pomaličky napĺňať.

Uvedomila som si, že to, že som mama je ten najväčší dar, ktorý som mohla dostať a sen, ktorý sa mi mohol v živote splniť. Hojdajúc sa, zrazu som sa vrátila do čias, keď sme s Peťom tak túžobne očakávali tento malý zázrak. Keď som si mesiac, čo mesiac kupovala tehotenské testy a so sklamaním ich vyhadzovala. Až na ten posledný, ktorý máme odložený v krabici určenej na Peťkine spomienky.

Dnešok je dar, keď môžem tento zázrak pozorovať a v duchu sa usmievať. Malý človiečik sa snaží krehkou rúčkou napasovať kocku do štvorcového otvoru a keď sa jej to podarí, sama si radostne zatlieska. Koľko takých chvíľ sa v živote bude opakovať? Peťka sa naučí vtesnať kocku do plastového domčeka veľmi rýchlo, tak ako sa veľmi rýchlo naučí umývať si sama zúbky, zaviazať šnúrky, rohojdať sa na hojdačke a pozorovať nebo.

Dnes sa však ešte lopotí aj s jej každodennými výzvami a jej môžem byť nablízku. Dnes potrebuje moju pomoc, moju 100% pozornosť, moje povzbudenia, moju lásku.

Dnes ma Peťka potrebuje celú. A ja si to nedám nikomu vziať.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)