Erika Kičurová

Predstavíte sa nám?

Volám sa Erika a mám dve slečny, Kristínku (14) a Barborku (10). Bývame v mestečku Stará Ľubovňa. Môjmu staršiemu dieťaťu taktiež učaroval háčik, vlna a tvorba, ktorej sa venujem aj ja. Mladšia je zase testér všetkých hračiek a obe sú samozrejme mojimi najväčšími kritikmi.

Mamička týždňa Erika Kičurová

Názov Vášho obchodíka na codokazemama.sk Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

V obchodíku s názvom KiEri _handmade ponúkam háčkované hračky a sety pre bábätká, ale aj to, čo mám z celej mojej tvorby najradšej, a to tvoriť vždy niečo nové napr: postavičky z rozprávok, čo je pre mňa vždy veľká výzva.

Mamička týždňa Erika Kičurová

Ako ste sa dostali k svojej tvorbe?

Popri materskej druhorodenej dcéry som sa chcela naučiť niečo nové a pravdupovediac, hľadala som spôsob ako sa kreatívne vyžiť. Dievčence boli od mala skvelé, takže som si našla čas aj na háčkovanie…, najprv som sa učila z videí na youtube (čiapočky, šaty pre bábiky), ale to ma veľmi rýchlo omrzelo…, do dnes však milujem tvorbu hračiek. Fascinuje ma ako dokážem z klbka vlny vytvoriť produkt, len pomocou mojich vlastných rúk a vo výsledku to má tvar napr. myšky, zajka, macíka, alebo aj bábiky. Moja tvorba je pestrá, farebná a jedinečná v tom, že každej hračke sa venujem do najmenších detailov, a vždy vyjde spod háčika originálny produkt.

Mamička týždňa Erika Kičurová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? Výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok  na ktorý ste hrdá

Najväčšie dielo, nie ani tak svojou veľkosťou ako zložitosťou výroby, je jednoznačne bábika Bibi. Pri jej tvorbe som sa vrátila do svojich a aj dcériných detských čias (keďže už sú veľké slečny :-)). S bábikou sa dá nielen hrať, ale viete ju aj prezliekať a česať, čo my baby máme samozrejme rady :-).

Významný zákazník je pre mňa každý jeden, ktorý vie oceniť ručnú prácu a samozrejme spokojné deti, ktorým moja tvorba prináša radosť a úsmev na tváričke :-).

Mamička týždňa Erika Kičurová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Tak táto otázka ma dostala…, pracovné sny si plním postupne. Začínala som s háčkovaním doma na gauči, dnes už mám svoju dielničku, ale mojím najväčším snom je mať vlastný obchodík, a organizovať kurzy háčkovania pre ženy, ktoré by sa chceli naučiť háčkovať.

Jedným z ďalších cieľov je, sa postupne vzdelávať v nových technikách, aby som mohla rozšíriť ponuku…, pletenie je pre mňa španielska dedina, preto je to aj moja ďalšia méta :-).

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti aby ste mali čas tvoriť?

Dnes som v stave, že tvorím už stále, nemám nejako vyhradený čas. Dievčatá sú už veľké, ale keď boli maličké, učila som sa háčkovať po večeroch, a keď prišli prvé zákazky, tak chvíľku som mala aj nočné. Keď už to začalo byť neúnosné, našla som si pomocníčky. To je aj moje odporúčanie, určite si nájdite niekoho, kto sa venuje niečomu podobnému ako vy. Aj keď nie profesionálne, ale pomôcť vám bude vedieť určite.

Mamička týždňa Erika Kičurová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite ?

,,Ak niečo naozaj chcete urobiť, nájdete spôsob ako to urobiť, ak nechcete, nájdete si výhovorku (dôvod), prečo niečo nespraviť.“

Aj počas ťažkých dní som si našla čas na háčkovanie, nikdy som nehľadala výhovorky ako veci nespraviť, ale vždy som našla riešenie, aby som splnila požiadavky všetkých zákazníkov, obchod fungoval a zvládla aj chod rodiny.

Mamička týždňa Erika Kičurová

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Je náročné skĺbiť dokopy deti a aj tvorbu, ale myslím si, že hovorím za nás všetky mamy, že pre nás to nie je nič nezvládnuteľné. Každá máme nejaké tie manažérske schopnosti, že mamičky?

Pre mňa je tvorba hračiek ventil, ktorý potrebujem pre svoje fungovanie. Je fajn si preto nájsť ten čas pre sebarealizáciu.

Ako sa hovorí, spokojná mamina, spokojní všetci :-).

Prajem vám všetkým veľa príjemných chvíľ pri Vašom tvorení, mamičky!!

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)