Erika Kojšová Sýkorová

Predstavíte sa nám?

Volám sa Erika Kojšová Sýkorová, pôvodom som z Kysúc, a väčšinu svojho života bývam v Bratislave. Mám dcérku Karolínku, ktorá má už 13 rokov.

 

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

V obchodíku na Čo dokáže mama ponúkam Nové bájky pre všetky deti, ktoré vznikli vlastne pre moju dcérku v roku 2016. Bájky som svojpomocne nahovorila na cd nosič. A keďže som zatiaľ nenašla sponzora, ani extra financie na tlač knihy a profi cd, tak mám bájky na webe v elektronickej forme v slovenskom jazyku, a preložila som ich aj do španielčiny a angličtiny.

 

Mamička týždňa Erika Kojšová Sýkorová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Rada si vymýšľam rôzne príbehy. Kreatívne písanie ma odjakživa baví - už počas gymnázia pred mnohými rokmi som v miestnom časopise publikovala svoje fejtóny a príbehy a mám aj zbierku básní, ktorú som venovala pre priateľov - avšak opäť je to svojpomocne vytlačené. Zbierka básni sa volá Memoáre.

Nové bájky pre všetky deti vznikali v čase, keď bola Karolínka menšia, tak som jej vymýšľala zábavne príbehy, no a tak vznikla myšlienka, že čo keby som napísala nejaké malé dielko ja.

 

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Hrdá som na každé moje dielo. No a tvorím popri práci, čiže po večeroch a cez víkendy.

Podarilo sa mi spolu vytvoriť knihu- Kysucké dračie a iné príbehy. Kniha nie je v obchodoch, všetky kusy sme predali po autogramiáde v Novembri 2021. Možno raz knihu dotlačíme.

 

Mamička týždňa Erika Kojšová Sýkorová

 

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Tešiť sa zo všetkej mojej kreatívnej tvorby, písať ďalej pre potešenie a pobaviť a povzdelávať svojou tvorbou ľud 😊.

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Dobra otázka 😀, keďže som pracujúca mama a písanie je skôr moja záľuba, tak píšem po večeroch, po nociach, cez víkendy, no a ako ušetriť čas? Ďalšia dobrá otázka 😊 v podstate, čo je dôležité je disciplína stanovenie si malých cieľov a časových rámcov a potom sa ich držať.

 

Mamička týždňa Erika Kojšová Sýkorová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Tie životné MOTTA sa v priebehu života u mňa menia a moje momentálne motto je "Žiť život naplno, tu a teraz a vychutnávať si každú minútu".

 

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Milé maminky, držím nám všetkým palce na ceste našej kreativity. Nech sa Vám ľahko tvorí a prináša to vám i svetu radosť.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)