Eva Brišková

O Vás.

Moje meno je Eva, no volajú má aj Evka, Evi alebo Evina. Mám dve deťúrence 7 ročného Oliverka a 2,5 ročnú Tamarku. Pochádzam a žijem v Partizánskom.
 

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Tvorím pod menom EvitArt a názov vznikol z môjho mena. Vo svojom obchodíku ponúkam hlavne drevené personalizované veci akými sú rámiky s údajmi o narodení, menovky do detskej izby, zápichy na torty alebo svadobné veci s menami nevesty a ženícha....
 

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Tvorenie sme asi mali v rodine. Moja starká vedela krásne a precízne vyšívať, starký zase plietol prútené koše. Krížikové vyšívanie mi tiež učarovalo, preto som sa nikdy nenudila. Občas sme doma vyrábali aj dekorácie zo slaného cesta. Nikdy som však nechodila na žiadny kreatívny krúžok, ten prišiel až po narodení môjho syna. Oliver sa narodil predčasne v kritickom 33. týždni a na začiatku lekári bojovali o jeho život. Prvý rok bol tak náročný, poznačený denno - denným cvičením vojtovej metódy a návštevami rôznych ambulancií, že som po roku bola strašne unavená. Moja sestra mi navrhla, či by som nechcela chodiť do umeleckej školy na kurz pre dospelých. Byť medzi ľuďmi, a naučiť sa niečo nové, som s radosťou privítala. Tam som vyskúšala rôzne techniky, no túžba niečo vyrábať bola vo mne stále väčšia a väčšia. A tak moje tvorenie začalo. Najskôr som začala vyrábať plienkové torty, saténové kytice, kvietky na kočiar, potom vence, dekorácie a sviečky... No stále som hľadala to pravé orechové. Občas bol náš byt malý sklad materiálu:). Potom sa mi zapáčili drevené polotovary, ktoré som potom podľa seba dotvárala, ale v žiadnom obchode som nenašla všetko to, čo som potrebovala. Preto som musela objednávať vždy z viacerých a platiť poštovné niekoľko krát. Tak vznikla myšlienka kúpiť si vlastný CNC stroj, s ktorým môžem vyrobiť čo budem chcieť. V júli 2017 som si otvorila živnosť.
 

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Veci, za ktoré som vďačná, je veľa. Napr. za úspech považujem, ak si zákazníci objednávajú opätovne, alebo ak sa tak tešia, že mi pošlú fotky. Takisto som vďačná, že som mala možnosť vyrobiť 150 sviečok na kórejsko – slovenskú konferenciu s logom firmy. Vďaka projektu Čo dokáže mama, som mala možnosť porozprávať o mojej tvorbe v rádiu Lumen.
 

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj najväčší sen je, aby práca, ktorá ma baví a napĺňa, prinášala plnohodnotný príjem do rodinného rozpočtu. Takisto mojím veľkým snom je personalizovať veci aj s iných materiálov (koža, sklo, kov).
 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Keď bola Tamarka ešte malá, patrila do kategórie „náročné bábätko:)“, veľa sa nosila v šatke alebo nosiči, a tak sme tvorili spolu. Teraz sa snažím urobiť čo najviac domácich prác s deťmi, lebo času na tvorenie, nie je veľa. Spolu tak vešiame prádlo, alebo ho skladáme, varíme, či pečieme. Cez obedný spánok sa tak zvyknem venovať iba tvoreniu. Ak niečo nestihnem, tak potom je čas, až večer, keď deti už spia. Prípadne sa viem s manželom prestriedať, keďže sa handmade svet stal tiež jeho súčasťou:).

 

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Životné motto nemám, oslovuje ma veľa citátov a myšlienok, ale dlhodobo sa mi páči myšlienka od sv. Augustína „Miluj a rob čo chceš“.
 

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama

Všetkým maminám v čo dokáže mama, by som odkázala, aby sa nebáli skúšať nové veci, aby sa nebáli hľadať a nachádzať svoje „skryté talenty“, ktoré sa často vyplavia na povrch na rodičovskej dovolenke. Verím, že ak človek robí čo ho baví a napĺňa, nielenže mu život dáva väčší zmysel, ale je spokojnejší a šťastnejší nielen on, ale aj ľudia v jeho okolí. Čo dokáže mama je absolútne skvelý priestor pre mamičky, ďakujem za príležitosť!

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)