Eva Gembická

Predstavíte sa nám? 

Moje meno je Eva Gembická a pochádzam z juhu  stredného Slovenska. Najradšej trávim čas na chate v prírode na Podpoľaní s mojou rodinkou. Mám dve detičky-syna a dcéru, Timotej má 13 rokov a Melánia 11 rokov. Moja dcéra je mojou inšpiráciou, poradkyňou a veľkou pomocníčkou v mojej tvorbe. Prezradím na nich, že sú skvelými športovcami a doma mi robia radosť tým, že Timko hrá na klavír a Melinka na husle.

Mamička týždňa Eva Gembická

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Na Čo dokáže mama mám obchodík pod názvom Royal Lace-šperky z čipky. A ako už vypovedá názov, ponúkam šperky z čipky. Nezastavila som sa len pri náušniciach, ale navrhujem si a tvorím aj hrebienky, prívesky či brošne.

Mamička týždňa Eva Gembická

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Už od malička som tvorila mnoho vecičiek rôznymi technikami. Od vyšívania cez háčkovanie či štrikovanie. Frivolitková čipka bola láska na prvý pohľad. Moje návrhy, prevedenia a zdobenia si tvorím sama. Netrvalo mi to hodiny či týždne, ale roky, aby som mohla tvoriť terajšie kúsky. Mojou prioritou je, aby mnou zhotovené náušničky aj napriek svojej veľkosti či zdobeniu mali peknú aj zadnú stranu, aby vynikli v každom smere.

Mamička týždňa Eva Gembická

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

V mojej tvorbe za najväčší úspech považujem to, že som k tejto technike priviedla aj moju dcéru. Napriek svojmu veku už má zhotovené prvé náušničky, vie čítať nákresy a má veľmi dobré nápady ohľadne zdobenia korálkami. Ďalším úspechom pre mňa je, že tvorím a prinášam niečo nové, na Slovensku netradičné. Mnohé žienky mi píšu, že takéto náušničky v zbierke ešte nemajú.

Mamička týždňa Eva Gembická

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Mojím pracovným snom je mať vlastnú značku a robiť jedinečné kúsky......priznám sa, že mám ešte mnoho nezrealizovaných nápadov. No táto technika je mimoriadne náročná, tak trošku mi ešte potrvá všetko zrealizovať.

Mamička týždňa Eva Gembická

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Tvorím ráno-pred prácou si nastavím omnoho skôr budík, aby som mohla začať deň s frivolitkovaním. Táto technika je mimoriadne náročná na pozornosť, preto tvorím najradšej v pokoji. Veľa času mi zaberú návrhy, ich zlepšenie a prepracovanie. Cez deň sa venujem práci, deťom a domácnosti. Potom si nájdem čas ešte večer, nepozerám televízor, ani nie som na sociálnych sieťach, ale tvorím.

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Moje motto celkovo, nech som kdekoľvek a nech robím čokoľvek, je BYŤ DOBRÝM ČLOVEKOM.

Mamička týždňa Eva Gembická

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama

Ďakujem, že ste si z Vášho vzácneho času trošku našli aj pre mňa, že ste ma aspoň trochu spoznali a každej maminke želám veľa radosti pri tvorení.  

Mamička týždňa Eva Gembická

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)