Evka Berkešová

Mamička týždňa Evka Berkešová

Predstavíte sa nám?

Volám sa Evka (Eva mi príde veľmi surovo) Berkešová, mám 40 rokov. Narodila som sa a žijem v Leviciach. Som vydatá, mám dve nádherné, šikovné detičky. Lenka je speváčka, má 15 rokov. Riško sa venuje športu, má 13 rokov.

Mamička týždňa Evka Berkešová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Môj obchodík na Čo dokáže mama sa volá "Kuchárska zásterka ako originál darček - Evka". Venujem sa hlavne zásterkám a doplnkom pre detičky, ale stane sa, že maminka si prosí rovnakú zásterku ako dala ušiť dcérke, alebo som vyrobila aj starým rodičom, ocinkom a podobne.

Mamička týždňa Evka Berkešová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

K mojej tvorbe som sa dostala úplne nečakane. Spravila som mojej dcérke srdiečkovú kuchársku zásterku s čiapkou. Ostala mi látka, tak som spravila ešte z toho, čo ostalo a pridala na internet. No, a ona sa predala. Tak som spravila ďalšiu a ďalšiu, a nakoniec si maminky už aj na želanie hovorili, aká by sa im páčila. Jeden čas som šila aj reflexné ruksaky, traky. Ostala som pri kuchárskych zásterkách, celých setoch. Priznám sa, ja zásteru pri varení nepoužívam, ale veľmi som si obľúbila kuchársku čiapku, tú mám veľmi rada.

Mamička týždňa Evka Berkešová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Teším sa z každej zásterky, z ktorej sa detičky tešia a maminky mi pošlú fotku. To je najviac. Alebo, keď sa mi spätne ozve maminka, aj po roku, že by chcela ešte pre kamarátkine deti. Alebo mi žiaria oči, keď vidím fotku od profesionálnej fotografky, ktorá si u mňa objednala zásterku ako rekvizitu. A ešte sa veľmi teším z kostýmov (tie neponúkam v obchodíku), ktoré som šila pre moju dcérku, speváčku. 

Mamička týždňa Evka Berkešová

Som z Levíc a raz som bola na "mama trhoch" pred Vianocami v Košiciach, to bolo úžasné, krásna atmosféra. Súťaží sa nezúčastňujem. Asi 2x som bola v "Srdiečkovej súťaži", ale keď som videla od druhých maminiek tie nádherné diela, aj som sa hanbila za moje obyčajné zásterky. Tak len doma trochu šijem, zatiaľ mám zákaziek iba toľko, že si ich viem naplno užiť a relaxovať pri stroji.

Evka Berkešová Mamička týždňa

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Pracovný sen? Idem zo dňa na deň. Zistila som, že musím ponúkať stále nové a nové veci, inak to ostane "okukané". Nad týmto momentálne rozmýšľam. Nechcem "ísť" veľmi do budúcnosti, žijem prítomnosťou.

Mamička týždňa Evka Berkešová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Od malička mám zdravotné problémy a už obidva bedrové kĺby vymenené. Mám čiastočný invalidný, preto som "pánom svojho času" :). Keď nie som s dcérkou kvôli spevu na cestách, tak sa snažím šiť vtedy, keď deti nie sú doma. Vtedy mám pocit, že som niekde v práci a z bytu sa stala dielnička :). Mám starú Veritasku, nie preto, že by som nechcela nový stroj, ale stále ide ako hodinky, nikdy ma nesklamala. Moje prvé stretnutie s ňou bolo, keď som mala cca 10.rokov. Mamina šila posteľné prádlo, zrazu musela odbehnúť na balkón, a to bola moja príležitosť :). Doteraz si pamätám, ako mi bilo srdce pri pomyslení, že si prešijem prst. Odvtedy to bol "môj" stroj, ktorý mi pomáha tvoriť dielka, z ktorých majú radosť detičky, maminky a mnohí ďalší.

Mamička týždňa Evka Berkešová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

"Čo sa má stať, stane sa." Verím, že náhody neexistujú, verím, že všetko so všetkým súvisí a má svoj význam. Keď sa udeje niečo zlé, snažím sa v tom nájsť pozitíva a verím, že vďaka tomu zlému sa udeje následne niečo skvelé. "Všetko zlé je na niečo dobré." 

Mamička týždňa Evka Berkešová

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Ak majú čo i len malinký nápad, nech idú za ním, nech to dotiahnu do konca, nech sa neboja, nech sa tešia z každého dňa, nech si užívajú každú chvíľku pri tvorení a realizovaní nápadov.

Mamička týždňa Evka Berkešová

S pozdravom a prianím všetkého dobrého

Evka z Levíc

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)