Evka: Radosť a lásku, ktorú do výrobkov dávam, chcem posúvať ďalej

„K tvorbe som sa dostala náhodou, aj keď vlastne na náhody neverím. Mala som veľmi ťažký rok, po tom čo sa môj syn narodil predčasne,“ začína svoje rozprávanie Evka.

Celý rok bol poznačený denno – dennými cvičeniami Vojtovej metódy, problémy s kojením a kontroly u rôznych špecialistov... Moja sestra mi navrhla či by som nechcela chodiť do umeleckej školy na kurz pre dospelých. Tento nápad som s radosťou prijala. Tak moje tvorenie začalo. Zo začiatku som tvorila kvietky na kočiar, plienkové torty, vence, saténové kytice... Až postupom času som sa dostala k dreveným personalizovaným veciam a pri tých chcem už ostať:)

Vešiak na medaile

Vždy ste snívali, že budete niečo vyrábať alebo prišla táto myšlienka až počas materskej/rodičovskej?

Prišlo to ako som už spomínala náhodou:) Nikdy som neplánovala ani nesnívala, že by ma niečo také bavilo a napĺňalo. Ako sa hovorí, že všetko zlé je na niečo dobré, tak v tomto prípade musím poďakovať svojmu synovi, že sa na tento svet tak tešil:)

Prečo ste sa rozhodli svoje výrobky aj predávať?

Nechcela som mať doma galériu. Pri výrobe som sa vždy z výrobkov tešila a túto radosť a lásku ktorú som do výrobkov dávala som chcela posúvať ďalej.

Ovplyvnila Vašu tvorbu, predaj, fungovanie, momentálna nepriaznivá situácia?

Určite áno. Cítila som to najviac počas svadobnej sezóny, kedy som mala naozaj minimálne objednávok. Na druhej strane čas bez objednávok bol úžasný čas na realizáciu nových nápadov.

aktívny oddych
Snažíte sa relaxovať aj pohybom? Alebo pri zdravom varení?

Bez pohybu si neviem predstaviť život, som dosť aktívna osoba a tak je naša rodina rada v prírode a v pohybe. Spolu tak chodíme na turistiky, výlety, bicyklujeme, alebo sa túlame po lese. Cez leto radi trávime čas na vode a člnkujeme. Taktiež ma baví jumping alebo beh. S deťmi si radi pečieme koláčiky a iné dobroty.

A  čo si pre Vás Evka pripravila?

Veľmi obľúbený je vešiak na medaile s menom a siluetou športu. Preto by so rada ponúkla práve ten. Je to krásny darček nie len na narodeniny meniny ale aj na Vianoce, pretože si ho nekúpite nikde v obchode. Vešiak je možné vyrobiť aj s gravírovaným mottom alebo motivačnou myšlienkou. A rada by som ho ponúkla v zvýhodnenej  10 percentnej zľave.

Za históriou

VIAC O EVKE:

Moje meno je Evka a som maminou dvoch deťúreniec 7 ročného Olivera a 2,5 ročnej Tamarky. Vo voľnom čase rada tvorím, najradšej personalizované veci z dreva. K tvorbe som sa dostala práve na rodičovskej dovolenke. Som vďačná za tento čas, pretože sa môžem starať nie len o naše deti a domácnosť ale zároveň sa realizovať a pracovať na tom, čo ma baví a napĺňa. Názov môjho obchodíka vznikol z môjho mena, takže sa volá EvitArt

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)