Fotonávod na výrobu skvelých ochranných rúšok pre deti

♥V čase, keď sa na seba usmievame očkami, sme pre vás pripravili fotonávod na výrobu úžasných ochranných detských rúšok. Rúška sú dvojvrstvové s možnosťou vkladania ďalších ochranných vrstiev.

♥Výhodou rúšok je viacnásobné použitie po vypratí a prežehlení, čím sú rúška šetrné k životnému prostrediu v porovnaní s jednorazovými rúškami. Vhodné sú pre deti od 2 do 15 rokov. Rúška majú variabilné uväzovanie na šnúrky presne podľa potreby. Tieto rúška sú príjemné na nosenie a navyše skvelé sedia a držia na tvári.

 

POTREBUJEME:

Najlepšie 100% bavlnenú látku s rozmerom 22 x 30 cm, odevnú šnúru 80 cm s priemerom 2mm, nožnice, žehličku, šijací stroj, prípadne ihlu a niť pri ručnom šití.

 

POSTUP:

1.Vystrihneme látku s rozmerom 22 x 30 cm.

2.Založíme obe strany k stredu, prežehlíme. Vymeriame 3 cm od strán, 2 cm budeme prešívať.

3.Po prešití 2 cm v každom rohu, látku rozprestrieme a prežehlíme obe strany.

4.Látku otočíme, otvoríme vzniknuté dva tunely a prežehlíme.

5.Prežehlíme boky, ktoré obšijeme ukončovacím stehom a prešijeme podľa návodu.

6. Látku preložíme na polovicu, lícom k sebe. Okraje tvoria prešité boky. Pozdĺžnu časť prešijeme. Prevrátime.

7. Nastriháme odevnú šnúru na 4 x 20 cm. Šnúrky zauzlíme z každej strany, aby sa nestrapkali. Vložíme 1 cm šnúrky do vnútra rúška a na kúsku asi 1 cm viackrát prešijeme.

8. Vznikne nám dvojvrstvové rúško s možnosťou vkladania ďalších ochranných vrstiev.

9. Šnúrky uviažem tak, aby nosenie rúška bolo nielen efektívne, ale aj maximálne pohodlné.

 

♥ Výhodou rúška je viacnásobné využívanie po opratí a prežehlení, čím nevzniká zbytočný odpad ako je to pri jednorazových ochranných rúškach. V prípade, ak nám rúško doslúži, vložíme rúško do plastového vrecka kvôli dodržiavaniu hygienických opatrení a následne do zmesového odpadu. Použité rúška nepatria do triedeného odpadu.

♥ Verím, že sa vám fotonávod páči, a že rúška naplnia vaše očakávania, a výmenou za jednorazové rúška ušanujú naše životné prostredie ♥.

 

 

Lucia Benková

autorka kníh Úsmev na dobrú nocPaleta života zajačika Čudovačika

Autorka získala za doterajšiu tvorbu Čestné uznanie udelené OZ Benedit „Zlaté pero Ladislava Ťažkého za originálnu tvorbu vo výchovno-vzdelávacej oblasti pre deti a rodičov“.

POZOR ROZDÁVAME DARČEKY! Kupou oboch publikácií získavate DARČEK - obojstrannú edukačnú hračku zajačika Čudovačika. OBJEDNAŤ

 

Komentáre

Lucia Benková

Som mamou dvoch úžasných deti a robím prácu, ktorá ma nesmierne teší. K písaniu a ilustrovaniu kníh pre deti som sa dostala nečakane, s odhodlaním pomôcť nášmu synovi, ktorý sa jedného dňa, po príchode súrodenca, prestal smiať a neskôr prestal prijímať potravu. Na odporúčanie lekára sme s dieťaťom nadviazali komunikáciu prostredníctvom príbehov a podarilo sa nám synovi vyčariť opäť úsmev na tvári.

Všetky články (24)