Frederika Várošová

 

O Vás.

Ahojte všetci čo navštevujete web čo dokáže mama! Moje meno je Frederika Várošová a mám tu česť byť mamičkou týždňa. Som hrozne rada, že vám môžem trochu viac priblížiť našu prácu. Tento rok oslávim 30 rokov a už mám dvoch úžasných synov Artura (4 roky) a Leonarda (2 roky). Pôvodom som z Bratislavy zo starého mesta a momentálne žijem na dedine v okrese Pezinok.

 

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Názov môjho obchodíka na www.codokazemama.sk je ArtMet podla názvu našej firmy. A ponúkam tam naše služby a výrobky vyrezávané pomocou lasera z plechu. V obchodíku ponúkam vianočné ozdoby, vešiaky na medaile, svietniky, čísla domov a grafiku. Robíme toho ale omnoho viac, od drobných príveskov až po dielce brán a plotov, ktoré som uverejňovala len na našej fb stránke, keďže je každý produkt od nás vyrábaný na zákazku a nemáme sklad.

 

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Mám ukončené štúdium na strednej umeleckej škole. Tvorba je to jediné čo ma v detstve ukľudnilo, keďže som bola dosť hyperaktívne dieťa. Na vysokej škole som skúšala úplne iný odbor, aby som si od umenia dala pauzu, až som nakoniec zistila, že som vždy chcela ostať pri umeleckej tvorbe. Všetko, čo sa týka našej terajšej práce, začalo našou vlastnou bránou. Práve vtedy sa nám narodil prvý syn Artur. Kovaná brána bola pre nás príliš drahá a ťahokov príliš obyčajný, tak prišiel manželov nápad, že by sme si spolu navrhli našu vlastnú originálnu bránu. Ľudom sa náš nápad tak veľmi páčil, že nám neostávalo nič iné ako založiť firmu.

 

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? 

Za výrobok na ktorý som najviac hrdá považujem určite bránku na cintorín, ktorá vedie zo záhrady môjho svokra. Tesne pred koncom môjho druhého tehotenstva nás náhle opustila mama môjho manžela. Bolo to ťažké obdobie, na ktoré nerada spomínam. Babička sa nikdy nestretla so svojím druhým vnukom a tak som vytvorila návrh na bránku podľa fotiek kde sú všetci spolu. Bránka mala po zdieľaní obrovský úspech, aj keď ľudia nepoznali príbeh, ktorý sa za týmto naším výrobkom skrýval, ale myslím, že to vycítili a preto sa im to tak páčilo. Všetci čo manželovu mamu poznali ju okamžite spoznali tak isto deti a manželovho otca.

 

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj najväčší pracovný sen je, že sa naša firma dostane do povedomia ľudí a budeme mať také množstvo zákaziek, že si budem môcť dovoliť ostať doma a naplno sa venovať deťom, manželovi, domácnosti a firme. Je to práca, ktorú milujem a teším sa z každej kladnej reakcie na našu tvorbu.

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Čas, ktorý venujem tvorbe je veľmi flexibilný. Najradšej pracujem večer, keď už deti spia, alebo na obed. S deťmi a prácou mi hlavne pomáha môj manžel, ktorý keď súrne niečo potrebujem vyriešiť, tak je vždy pri mne (po pracovnej dobe). Niekedy mi pomáha aj moja mama, ktorá ale pracuje v Rakúsku a keďže je momentálne kvôli korone preč už tri mesiace, tak nám neskutočne chýba. Telefonáty, maily, správy vybavujem za behu. Typ na úsporu času nemám, jednoducho fungujem tak, ako sa dá a dokiaľ vládzem.

 

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Životné motto nemám. Jednoducho som ku každému milá a ústretová, nikdy neviete, čo človek prežíva.

 

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Všetkým ľudom, čo propagujú na stránke čo dokáže mama by som rada odkázala, že ich práca je neskutočne krásna. Z vecí čo dokážete vytvoriť mi doslova padá sánka. Všetci ste úžasní a právom vám patrí môj obdiv.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)