Helena Sochnová

O Vás. Volám sa Helena Sochnová, mám dve dievčatá - Barborku (13 rokov) a Dominiku (10rokov), pochádzam z Bratislavy a tu aj žijem a tvorím. Mám úžasného manžela, ktorý ma v tvorení podporuje a vytvára mi na to podmienky.

 

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Moja mamina ma volala Helienka, tak som si toto meno zvolila aj za svoju značku, názov obchodíka - Keramika He-lienka. Ponúkam teda vlastnoručne vyrobenú keramiku. Mojou snahou je tvoriť a ponúkať veci originálne a duši lahodiace, ale zároveň praktické a užitočné. Napríklad stolné lampy, formy na pečenie, misy.

 

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Hm, to je trochu na dlhšie. Tvorila som vždy, spočiatku z dostupných živých alebo neživých materiálov - dekorácie, pohľadnice, zariaďovanie interiéru, fotografovanie, písanie... Keramiku som obdivovala a občas som si ju ako suvenír priniesla z dovolenky. Až som sa jedného dňa prihlásila na certifikovaný kurz modelovanie keramiky do ULUV-u. To bolo pred piatimi rokmi a odvtedy som už hlinu nepustila z rúk.

 

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži,
významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Pre mňa je významným úspechom, že tvorím veci, ktoré sa ľuďom páčia, majú z nich radosť. Snažím sa odhaľovať krásu ukrytú v hline.

 

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Mať vlastný ateliér. Zatiaľ tvorím doma a chodím do dielne k pani keramikárke s

dlhoročnou praxou.
 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti,
aby ste mali čas tvoriť?

Začínala som tvoriť po večeroch. Po preorganizovaní mojich pracovných projektov tvorím v čase, keď sú deti v škole. Teraz už tvorím takmer na plný úväzok. Keramika sa nedá tvoriť popri varení, či iných prácach. Vyžaduje si človeka celého, sústredeného. Deti zapájam do domácich prác, zjednodušujem, čo sa dá. A napríklad aj sušička je veľký pomocník.

 

 

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Každý deň sa učiť láske.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Tvorenie ma napĺňa, je mojou radosťou, realizáciou. Každá z nás má jedinečné dary a talenty. Želám veľa odvahy a vytrvalosti pri ich odkrývaní a rozvíjaní.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)