Hračky - chlpaté, huňaté, drevené, plastové, papierové, kto by ich nemal rád

Hračky sú skvelým detským spoločníkom v každom období dieťaťa. Okrem toho, že sa s nimi môžu pohrať či pomaznať, taktiež prostredníctvom nich spoznávajú okolitý svet a učia sa vďaka nim mnohým zručnostiam.

Hračky obklopujú naše detí už od narodenia. V období bábätka zdobia kočíky, postieľky, hojdačky. Neskôr si v nich nájdu svojho prvého najlepšieho kamaráta, s ktorým zaspávajú, spinkajú, papajú, hojdajú sa, chodia s ním na výlety a keď príde čas, povzbudivo ich malý kamarát odprevádza do škôlky a nedočkavo čaká, kedy sa z nej vrátia domov. No ako vybrať pre svoje ratolesti tie správne hračky, ktoré ich budú sprevádzať a nielen to?

Pri výbere hračiek sú dôležité tieto aspekty:

Vek dieťaťa – hračky by mali zodpovedať vývinovej úrovni a veku dieťaťa.

Materiál hračky – vždy klaďme dôraz na kvalitu materiálu.

Edukačná schopnosť hračky – pri zakúpení hračky by sme mali porozmýšľať, či dieťa niečo nové naučí.

Bezpečnosť hračky – hračky by nemali mať žiadne ostré rohy ani malé odnímateľné časti. Tiež by nemali obsahovať nebezpečné, toxické alebo horľavé materiály.

Na vzdelávaní záleží už od útleho veku. V deťoch, aj vďaka správnym hračkám, viete podporiť malých bádateľov, ktorí neúnavne skúmajú tento svet a bažia po odpovediach na ich zvedavé a nikdy nekončiace otázky.

Existuje naozaj veľké množstvo vzdelávacích hračiek a niekedy je problém sa zorientovať. My sme pre vás vybrali pár tipov zameraných na rôzne oblasti rozvoja zručností dieťaťa:

1. Rozvoj logického myslenia u dieťaťa môžete podporiť napríklad s hrami Puzzle – protiklady, Pexeso – prvé učenie, Drevené vkladacie puzzle – zvieratká alebo Drevená veža z geometrických tvarov, kde deti pomocou kariet s predlohami triedia diely podľa tvaru, farby, alebo stavajú dieliky na seba s ohľadom na vyváženie veže, pričom zapájajú logické myslenie.

2. Rozvoj jemnej motoriky podporíte napríklad hrami  Mozaika s kolíčkami na vkladanie a vytváranie obrazcov alebo Stavebnica Super - Bloky 32 ks s množstvom robustných a odolných kusov rôznych veľkostí, tvarov a farieb na rozvoj manuálnych a staviteľských zručností dieťaťa. Rozvoj jemnej motoriky skvele podporí aj Stavebnica Buni Maxi Flexi s dielikmi v tvare zajačikov.

3. Na rozvoj reči a slovnej zásoby  sú skvelým pomocníkom edukatívne hry Pošli správu a Krátke príbehy, ako aj maňušky - zvieratká a maňuškyčarovné vankúšiky na rozprávanie príbehov vymyslených či už dieťaťom alebo rodičom.

4. S rozvojom finančnej a matematickej gramotnosti vám pomôže hra Matematické aktivity s predlohami, Pokladňa Euro alebo edukatívna hra Raketa 10, s ktorou dieťa rozvíja rýchlosť počítania, delenie čísla 10, párne a nepárne čísla a zároveň logické myslenie.

5.  S  rozvojom kreativity a fantázie dieťaťa a takisto aj s jeho psychickou pohodou skvele pomôžu kreatívne sety, plastelíny či hmoty, ako aj inovatívne kreatívne sety Jonely.

Keď si neviete rady, je dobré obrátiť sa na odborníkov. V Hopla nájdete tím ľudí, ktorí majú množstvo skúseností a odborných znalostí  a najmä si veľmi dobre uvedomujú, že vzdelávanie detí môže byť vďaka kvalitným a inšpiratívnym hračkám prirodzené a efektívne od ich útleho veku. Ich prednosťou sú kvalitné služby, moderné štandardy a v neposlednom rade aktívna spolupráca s materskými a základnými školami. Na prvom mieste by vždy mala byť bezpečnosť a preto by prvou voľbou mali byť hygienicky nezávadné a certifikované výrobky, dodržujúce normy EÚ. A práve také nájdete na ich e-shope. Presvedčte sa na vlastné oči :)

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)