Ing. Daniela Jesenská

Predstavíte sa nám?

Volám sa Ing. Daniela Jesenská, pôvodom som z krásnej dedinky Štrba, ale od skončenia vysokej školy bývame s celou rodinkou v Novej Vsi nad Žitavou. Máme už dve dospelé deti Agátku (24 rokov) a Filipa (25 rokov).

Mamička týždňa Daniela Jesenská

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Názov obchodíku Jesena je odvodený od môjho priezviska. Ponúkam v ňom strojom vyšívané výrobky do domácnosti (vankúše, štóly, batohy, taštičky, tašky, krajkové dekorácie...) a personalizovaných mojkáčikov na pamiatku alebo krst. Mám rada kvety, prírodu a tomu postupne prispôsobujem sčasti aj moju tvorbu. Stále vymýšľam niečo nové.

Mamička týždňa Daniela Jesenská

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Začalo to háčkovaním hračiek. Chcela som malou výšivkou spestriť odev na hračkách. Iba pred pár rokmi mi moja sesternica ukázala svoje práce na vyšívacom stroji, ktoré mi učarovali a začala som sa tomu venovať. Samozrejme, nebolo a nie je to ľahké ani teraz, pretože je náročné získať podrobnejšie informácie o postupoch, materiáloch a výšivkách.

Mamička týždňa Daniela Jesenská

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Hrdá som na všetky výrobky, pretože mojím úspechom je vždy spokojnosť zákazníka. Ale veľmi ma potešila milá správa od spokojnej zákazníčky, ktorá si priala pred Vianocami vyšiť a ušiť ľanové štóly, vankúšiky a príborníky na stôl.

Mamička týždňa Daniela Jesenská

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Mať pravidelné objednávky, lebo dnes je pre tvorilky ťažká doba a konkurencia nespí.

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Aj keď mám už deti veľké, som pracujúca mama – učím na strednej škole, tak toho času mám najviac iba počas víkendov.

Mamička týždňa Daniela Jesenská

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Priznám sa, nemám životné motto. Riadim sa pravidlami, ktoré mi vštepili moji rodičia.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Milé tvorilky, každý začiatok je ťažký, ale pokiaľ si budete veriť, nevzdávať sa a bojovať, určite dosiahnete to, čo ste si zaumienili. Držím Vám palce.

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)