Jarné posilnenie imunity našich detí

Zima už pomaly povedala posledné slovo, zubaté slniečko nás hladí svojimi lúčmi a volá nás von do prírody. Po mrazivej zime nám chýba slnečný vitamín D, ktorý je veľmi dôležitý pre správne fungovanie organizmu.

Počas zimných mesiacov väčšina z nás trpí jeho nedostatkom, keďže si ho telo nevie ukladať do zásoby. Najcitlivejšie na jeho straty sú práve bábätká a malé deti, pretože bez vitamínu D sa netvorí dostatok protilátok, ktoré následne nie sú schopné reagovať a poraziť infekcie, spôsobované rôznymi vírusmi a baktériami. Práve preto je veľmi dôležitý pobyt na čerstvom vzduchu a to najmä počas slnečných dní. Prinášame vám pár tipov, ako sa zabaviť vonku s deťmi aj mimo ihrísk.

1. Skákanie "škôlky" - nakreslite na chodník kriedou škôlku a zaskáčte si spolu s nimi. Okrem toho, že sa spolu zabavíte, si aj zdravo zacvičíte.

2. Prechádzka do prírody - vezmite svoje deti na prechádzku a pozorujte okolitú prírodu. Rozrávajte sa o tom čo vidia, ako sa príroda mení s nástupom jari, prečo je dôležité každé ročné obdobie. Spýtajte sa ich, čo vidia, cítia.

3. Skákanie do mlák - hoci včera pršalo, dnes vyšlo slniečko, preto si obujte gumáky a vybehnite s deťmi von hľadať mláky. Pre deti to bude ohromná zábava a vy sa tak nachvíľu vrátite do detských čias.

4. Piknik - keď sneh úplne zmizne a zem sa trochu oteplí, urobte si vonku so svojimi malými ratolesťami piknik. Nakrájajte si spolu doma ovocie, uvarte si čaj s medom do termosky, rozprestrite deku a zahrajte sa vašu obľúbenú hru.

5. Zbierajte prvé jarné kvietky - vybehnite von na lúku a nazbierajte si prvé jarné kvietky, napríklad podbeľ, z ktorého si môžete uvariť chutný, zdravý čajík, alebo si ich vložte do malej vázičky.

6. Urobte si s deťmi jarné upratovanie - vezmite si sáčky na odpadky a pozbierajte okolo svojho domu smeti, ktoré nájdete odhodené na zemi. Vysvetlite deťom, ako sa separuje odpad a prečo je dôležité, aby sme prírodu chránili a nehádzali odpadky na zem.

7. Kreslenie kriedami na chodník - zoberte von kriedy a kreslite na chodník. Nakreslite si spolu s deťmi pekné obrázky a vytvorte si tak spomienky na čerstvom vzduchu, na ktoré deti len tak ľahko nezabudnú a ktoré sa uložia do ich malých srdiečok. Veď práve slniečko a čerstvý vzduch sú pre detskú imunitu najlepšími priateľmi.

Boj proti vírusom je náročný

Môže sa však stať, že napriek nášmu snaženiu podporovať našim deťom imunitu zdravým jedlom, pohybom či pobytom na čerstvom vzduchu, niekedy skrátka nestačí. Deti sú v školách, škôlkách, na krúžkoch, no vírusy nespia, naopak, stále útočia na ich organizmus. Aj malé oslabenie imunity sa prejaví náchylnosťou k ochoreniu či únavou. V poslednej dobe býva oslabená imunita detí častým javom. Pritom jej posilnenie nemusí byť vôbec zložité. Naši overení bojovníci na podporu imunity Marťankovia PROimun sú ako stvorení pre deti, aby chránili a posilňovali ich imunitný systém.

Na podporu imunity pred a počas rizikových období našich detí sú cmúľacie tablety Marťankovia PROimun s výťažkami z bazy čiernej a šípok, s vitamínom C, taktiež s vysokým obsahom betaglukánov z prírodných zdrojov (Saccharomyces cerevisiae) - až 100mg betaglukánov v jednej tablete. Iba 5 ml sirupu alebo jedna tableta Marťankov denne pokrýva postačujúce množstvo na podporu detského imunitného systému. Sirup je vhodný už od jedného roka a tablety od 3 rokov veku dieťatka.

V prípade, ak má dieťatko už prvé soplíky, únavu alebo škriabanie v hrdle a potrebujete konať rýchlo, zvoľte Marťankov PROimun Akut.

Jedno balenie obsahuje päť vrecúšok na prípravu teplého malinového nápoja s výťažkami z bazy čiernej a medovky lekárskej, vitamínom C,  zinkom a vlákninou. Obsahujú veľa betaglukánov z prírodných zdrojov (Saccharomyces cerevisiae) - až 300mg betaglukánov v jednej dávke. Pravidelné užívanie betaglukánov jednoznačne prispieva k správnej látkovej premene, chráni bunky pred oxidačným stresom a je výbornou podporou pri psychickom aj fyzickom vyčerpaní. Betaglukány si však telo vytvoriť samé nevie, preto je dôležité mu ich pravidelne dopĺňať. Práve Marťankovia PROimun Akut sú jedinečným zdrojom betaglugánov.  Betaglukány odporúča Ministerstvo zdravotníctva SR ako doplnkovú prevenciu pred ochorením COVID19.

Čo sa týka zloženia, všetky zložky, ktoré tento chutný nápoj obsahuje sú šetrné k detskému organizmu, navyše sú bez pridaného cukru, farbív a konzervačných látok. Sú skvelým pomocníkom na podporu imunity v prípade akútnej potreby. Vhodné sú pre deti od troch rokov.

Najdôveryhodnejšia značka

Vitamíny Marťankovia sú na trhu už veľmi dlho a svojich spotrebiteľov si získali, pretože v ich prípade si kupujú kvalitu za dobrú cenu. Svedčí o tom aj ich ocenenie NAJDȎVERYHODNEJŠIA ZNAČKA 2021 v kategórii DETSKÉ VITAMÍNY. Prieskum realizovala agentúra Nielsen na reprezentatívnej vzorke pre program NAJDȎVERYHODNEJŠIA ZNAČKA.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)