Jesenná vandrovka s deťmi: hrad Beckov

blog od mamičky Lucky Benkovej

Kto pozná pôžitok z absolvovania rodinných výletov, z objavovania nádherných miest, z poznávania historických objektov, ten súhlasne prikývne, že Slovensko ponúka nespočetné množstvo objektov, kam sa oplatí zavítať s deťmi. Jedným z čarovných miest je hrad Beckov.

Hrad Beckov sa vypína nad obcou Beckov na mohutnom vápencovo-dolomitovom brale. Na hrad sa dostanete nenáročnou trasou, ktorá trvá cca 5 minút. História v spojitosti s hradom Beckov siaha až do obdobia na prelome 9. a 10. storočia a je opradená zaujímavými povesťami, o ktorých sa dozviete samotnou návštevou hradu, ale aj návštevou neďalekého „Malého skanzenu Bubeland“ s miniatúrami hradu, alebo návštevou Múzea venovaného histórii Beckova.

Hrad je otvorený od marca do konca novembra, v novembri už len cez víkendy. Do 27. 10. 2019 sa koná výstava reprodukcií obrazov Ladislava Mednyánszkeho pri príležitosti 100. výročia jeho úmrtia.

Počas návštevy sa oboznámite s historickými remeslami, ktoré si môžete aj vyskúšať a nadobudnete kopec zážitkov, keďže sa tu organizuje množstvo koncertov a podujatí. O náš nezabudnuteľný zážitok sa postarala speváčka Nina Kohoutová. Ďakujeme!

Ak radi cestujete s deťmi, so starými rodičmi, pridajte sa do tejto skupiny a podeľte sa o Vaše dobrodružné tripy.

Vaša Lucia


Lucka Benková je mamou dvoch úžasných detičiek. Knižky, ktoré napísala, si môžete objednať v jej obchodíku.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)