Katka Szikorová

O Vás

Som mamina, menom Katka, dvoch úžasných detičiek, Táničky (13r.) a Matúška (8r.). Všetci spolu s naším tatinkom bývame v malom bytíku v Šali.

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Môj obchodík sa volá Ovečkovo obchodík. Vznikol vlastne ako podpora môjho projektu podpory čítania oVEčka si číta s nami. S týmto projektom navštevujem školy, škôlky, knižnice, kde si čítame, rozprávame sa, kreslíme si, a kde aj prezentujem detské knižky hlavne s akcentom na životné prostredie a medziľudské vzťahy. V rámci projektu, a teda aj obchodíku, podporujem a prezentujem aj knižky slovenských autorov (Lucia Benková, Andrea Kováčová, M. Zamečník). Zároveň som aj ambasádorkou začínajúcej slovenskej dizajnovej značky - Šopa dizajn, práve ukážku tejto tvorby nájdete v mojom obchodíku.

Mojou srdcovkou je maľovanka mesta Bratislava, ktorá je vytvorená v spolupráci s ďalšou úžasnou slovenskou umelkyňou Luciou Chocholáčkovou. Do maľovanky som dodala texty a starám sa o marketing.

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Odmalička som túžila robiť niečo, čo ma bude napĺňať a zároveň to nejakým spôsobom bude prospešné aj pre ostatných ľudí. Mojím detským snom bolo vycestovať do krajín tretieho sveta ako dobrovoľníčka.... Po dlhých rokoch sedenia v kancelárii a naháňaním sa ani neviem za čím (asi teda za peniazmi), som si uvedomila, že moje deti veľmi rýchlo rastú a život plynie... Potrebovala som spomaliť. Keď začali deti chodiť na základnú školu, chcela som im byť oporou aj v samotnom vzdelávaní. Začala som pre ne vyhľadávať vhodné knižky a encyklopédie, začali sme sa oveľa viac rozprávať o preberaných témach v škole. Zistila som, že im to veľmi pomáha a tak, popri tom, som začala tvoriť môj projekt.

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? 

Nemôžem povedať, že som dosiahla nejaký špeciálny úspech. Snažím sa ľuďom veľa pomáhať, akýmkoľvek spôsobom. Môj úspech je každá dobrá spolupráca, každý nový priateľ. Samozrejme teší ma každá spätná väzba od detí a dospelých k môjmu projektu. Práve tá mi ukazuje cestu a dáva presvedčenie, že to všetko má hlbší zmysel.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Mojím snom je vrátiť deťom detstvo..., také ozajstné... s knihou a farbičkami v ruke... v obklopení svojich rodičov .... v čistej  prírode...

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Pracujem 24 hodín denne, s nápadmi zaspávam, snívam o nich a prebúdzam sa s nimi... Ak by som mala niečo poradiť, dôležitý je systém a poriadok. Oveľa ľahšie sa tak žije a pracuje.

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Asi to bude znieť zvláštne, ale: „Ak nejde o živote, nejde o nič“.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Každá z nás/z vás je úžasným človekom. Nikto nemá právo nás/vás porovnávať ani posudzovať. Treba žiť vlastný život, len vtedy budeme naozaj šťastné. 

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)