Katka a zákutia jej duše

MEERLE je meno môjho pôvodu, ktoré má pre mňa hlboký duchovný význam. Venujem sa tvorbe mandál, ktoré maľujem akrylovými farbami na rôzne materiály. Vyrábam aj iné maľované drobnosti a dekorácie, papierové obaly na fotky, CD, poukážky, svadobné oznámenia,“  vymenúva Katka Gernátová.

Darček osobná mandala

Od mala som veľmi rada tvorila, niečo vyrábala, maľovala. Napĺňalo ma to a cítila som sa pri takýchto činnostiach veľmi dobre, slobodne a šťastne. Hoci som sa v období, keď som sa rozhodovala o strednej škole, rozhodla pre športový smer a tvorenie išlo do úzadia, tak počas vysokej školy ma to znova začalo k tvoreniu ťahať. A tiež aj počas materskej dovolenky som mala nutkanie živiť nielen svoje deti, ale aj dušu :-)  Absolvovala som aj rôzne kreatívne kurzy napr. s keramikou, drôtený šperk. Ale nakoniec ma oslovil papier. Začala som sa venovať tvorbe svadobných oznámení, obalov na fotky a CD a iných výrobkov hlavne z papiera. Neskôr som si začala všímať mandaly, ale akosi som nemala odvahu skúsiť ich maľovať. Mala som pocit, že ja niečo také nedokážem. Ale keďže sa mi téma mandál intenzívnejšie prejavovala, tak som si povedala, že to skúsim. Našla som si techniku, ktorá ma najviac oslovila (bodkovanie) a skúšala som. A ako aj pri ostatnej mojej tvorbe sa vždy snažím o originalitu a inakosť, nebolo tomu inak ani pri mandalách. Využívam síce naďalej bodkovaciu techniku, ale mandaly tvorím spôsobom, akým to cítim, a tak dostávajú moje mandaly punc jedinečnosti a verím tomu, že aj vesmírnej/Božej energie, ktorá je do nich vnášaná aj prostredníctvom svetelnýchkryštálov/symbolov skutočnosti, ktoré majú veľkú silu.  

darček svietnik

Intuitívne tvorenie 

K tvorbe ma viedla moja prirodzená potreba tvoriť, prejaviť aj cez tvorbu, čo sa vo mne, v mojej duši skrýva. Moja tvorba je intuitívna a pri každej mandale sa snažím nacítiť na zámer a energiu, ktorá má byť mandale odovzdaná. Tvorím ich podľa princípu 5 elementov,aj podľa dátumu narodenia.Svoje výtvory som najskôr len rozdávala, dávala do daru, či už rodine alebo kamarátom. Ale ako sa vraví, slovo dalo slovo, jeden povedal tomu, ten zas tomu, a postupne sa mi začali ozývať rôzni ľudia, ktorým sa moje výrobky páčili a mali záujem o moju tvorbu. Tak som sa rozhodla, že skúsim svoje výrobky ponúknuť aj na "trhu". A čuduj sa svete, záujem rástol a moja tvorba sa dostávala do povedomia. Z čoho mám samozrejme radosť. 

Obal

V súlade s prírodou 

Zhruba pred 9 rokmi som sa rozhodla zmeniť spôsob stravovania, životného štýlu (starostlivosť o domácnosť, telo....). A snažím sa podľa môjho najlepšieho vedomia žiť čo najviac v súlade s prírodou, šetriť ju napr. aj tým, že možno aj 90% nákupov robím v bezobalových obchodoch, podporujem farmárov a domácich výrobcov, nakupujem potraviny bez chémie, pokiaľ je to možné. Doma nepoužívame rafinované produkty, či už cukor, múky, polotovary a pod. Využívam zdravšie a pre telo prospešnejšie alternatívy ako napr. brezový/kokosový cukor, med od včelára, špaldové, ražné, pohánkové múky (väčšinou čerstvo namleté z celého zrna),  a mnoho iného. Takže aj vianočné varenie a pečenie bude u nás v duchu zdravších alternatív. Fitshaker sledujem na FB, dávajú zaujímavé a inšpirujúce príspevky :) 

VIAC O KATKE:

Som matkou dvoch detí, takmer 9ročnej slečny Sophie a takmer 5 ročného Mathiasa. Momentálne žijem aj s rodinou v Trenčianskom kraji, kde sme sa presťahovali pred vyše 2 rokmi z Bratislavy. Tvorenie ma bavilo už od malička, ale som aj rada športovala. A v období, keď sa bolo treba rozhodnúť kde na strednú školu, tak som si vybrala športovú. A tým pádom tvorenie išlo bokom. Postupne som sa k tomu znova vracala počas VŠ, neskôr aj popri práci a materskej dovolenke. Katkin obchodík na www.codokazemama.sk nájdete TUDO VIANOC NAKÚPITE/OBJEDNÁTE SO ZĽAVOU 15% NA CELÝ SORTIMENT.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)