Kniha, ktorá sa Vám dostane pod kožu

Ako vznikla Anna a Izabela

Keď som dopísala knihu Mrzáčik a odovzdala ju editorke, nastalo v mojom živote prázdno. Nie to kreatívne prázdno, ktoré čaká na príležitosť, vákuum, ktoré vťahuje do seba nové možnosti, aby ničím nerušené pripravilo pôdu niečomu novému.

Toto bola čierna diera, kam sa zrazu prepadli hrdinovia mojej prvej knihy. Ich životy boli dopovedané, osudy spečatené.

Poznala som ich možno lepšie ako svoje vlastné deti. Ich charaktery, reakcie, osudy. Dávala som im do úst slová, ktoré mi našepkávali.

Musela som bolestne odstrihnúť puto, ktoré ma k nim viazalo, pustiť ich do sveta, aby tam žili svoj vlastný život. Boli to prví hrdinovia, mojej prvej knihy. Nikto ma neupozornil, že to nebude ľahké.

V každom prípade boli preč a mne naozaj vyšli slzy.

Musím sa usmiať, keď si spomeniem na to nevľúdne novembrové popoludnie. Nemala som v pláne nič konkrétne, nevedela som, do čoho sa mám pustiť a cítila som sa, akoby sa moja najlepšia priateľka odsťahovala do Kanady.

A tak som poprosila vesmír, nekonečnú inteligenciu, alebo svoje vyššie Ja, nech to už bol ktokoľvek, o nových kamarátov. O novú inšpiráciu, o niekoho, koho by som mohla spoznávať, pozorovať jeho cestu životom, jeho duchovný rast. Smiať sa s ním a plakať, ľúbiť a nenávidieť.

A zrazu prišli. Odniekiaľ sa objavili. Jednoducho boli tu a začali mi rozprávať svoj príbeh.

Tam, uprostred lesa, na prechádzke v daždivom počasí som sa zoznámila s Annou a Izabelou. Moja nová kniha zrazu mala svoje hlavné postavy.

Boli to krásne strávené spoločné chvíle, aj keď sa so mnou niekedy prestali baviť, stíchli a niekam sa stratili, pretože som im nevenovala toľko pozornosti, koľko by si priali. Ale zakaždým sme si znovu našli cestu k sebe.

Sprevádzali ma až doteraz.

Opäť nastal časť rozlúčky. Čas pustiť do sveta dve dievčatá, ktoré dozreli a sú pripravené žiť svoj vlastný život.

Bezo mňa. Mne opäť zostáva len prizerať sa, ako sa im darí a držať im palce, aby oslovili tých, ktorých majú.

Zoznámte sa prosím: Toto je Anna a Izabela

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)