Kniha zázrakov

24 spôsobov, ako v každodennosti vidieť zázraky

Prezradte niečo o sebe a čo vás inšpirovalo knihu napísať.

Martina Kavuliaková Stríbrnská. Som literárna autorka, redaktorka a mama celým srdcom. Mamičky ma poznajú aj pod prezývkou Vyškerená, podľa mojho blogu s názvom Denník Vyškerenej.

Knihu som napísala aj na podnet čitateliek môjho blogu. Je to môj osobný príbeh o vnútornom uzdravení z úzkostí, ale tiež akýsi návod ako sa zmocniť zázrakov v našom živote.

 

Pre koho je kniha určená a o čom je?

Kniha je určená každému, kto čaká na svoj veľký zázrak. Sú to veselé, ale aj hĺbavé rozprávania o tom, že vďačnosť za malé zázraky každého dňa nás uschopňuje prijať náš veľký zázrak.

Referencie od čitateľov

  • Kniha zázrakov je objavom slovenskej literárnej scény. Prekvapuje a obohacuje zároveň. Autorka, ktorá povedala veľa a nepovedala všetko, lebo každá jej nová kniha bude nás sprevádzať s dojatím a záľubou. Je darom pre slovenských čitateľov. Prepojenie s poetickými vstupmi je milé, povznášajúce a netradičné. Prvotina nevšednej úrovne.”  /JUDr. Dr. Igor Zbojan, Spolok Slovenských spisovateľov/

  • Nádherná kniha! Obsahom aj celkovým spracovaním. Autorka v nej odkrýva svoje citlivé srdce a ponúka čitateľovi krátke príbehy zo života, ktorí sú vtipné, svieže, no najmä hlboké a krásne. Veľmi sa mi páči pozerať sa na svet očami autorky – vidieť zázraky v bežných dňoch, pretože ony tam skutočne sú! Rada sa ku knihe ešte vrátim, kedykoľvek, aby som sa potešila básňami, aby som sa povzbudila, zobrala si z knihy nádej a znova sa zasmiala.” /redaktorka Zuzana Verešová/
  • Autorka Knihy zázrakov má čistú dušu, možno by ste povedali až naivnú a snílkovskú, no ona vidí vo svete to dobré. A nehrá to. Keď túto knihu čítate, ani o tom neviete a usmievate sa. To sa usmieva vaša duša a posiela signály vašim perám. Lebo Martina prišla na tento svet okrem iného aj preto, aby vám ukázala zázraky. Vo vašom živote. Všade okolo. Ak chcete potešiť svoju ubolenú dušu, Kniha zázrakov je všeliekom. Ak si chcete pripomenúť zázrak života, Kniha zázrakov je tu pre všetkých.” /Šéfredaktorka časopisu Harmónia, žurnalistka a PR manažérka Andrea Hinková/

Knižku si možete objednať tu.

ČASŤ B - Zo zákulisia tvorby a vydávania

Prezradte čo vás zaskočilo počas tvorby, vydávania alebo predaja vašej knihy? Odporučte začínajúcim autorom, na čo si dať pozor.

Svoju knihu som písala desať rokov. No v skutočnosti som vôbec neverila, že bežný smrteľník, môže vydať knihu, ktorá bude kvalitná aj vtedy ak on sám nie je známy spisovateľ. Moment, kedy sa to vo mne zmenilo bol práve moment, kedy som absolvovala kurz Ako napísať knihu od literárnej duly Soni Borušovičovej. 

Teda pomoc s editorstvom aj celým procesom vydania knihy mi poskytla Soňa Borušovičová a jej Literárny dom. Viedla ma krok po kroku prostredníctvom našich skype hovorov, počas ktorých mi vysvetľovala základné pravdy o tom prečo, ako a za čo vydať knihu. Dohadovali sme detaily ako sú spoločné editovanie textu, jazyková úprava a následný proces vydania knihy. V rámci troch mesiacov som knihu skompletizovala a následne sama vydala. Mojim odporúčaním pre začínajúcich autorov je najmä veľa písať, kdekoľvek a stále.

Ako ste riešili financovanie a uvedenie knihy na trh?

Knihu som si sama financovala z našetrených peňazí z materskej. 😊 Keď som sa potom prvýkrát postavila na jednej zo sprievodných akcii k vydaniu knihy za môj pult a ponúkla ju prvým neznámim čitateľom bol to nezabudnuteľný moment. Následne som absolvovala rôzne čítačky v kaviarňach, prijímala pozvania na literárne večery v rôznych mestách a sama organizovala stretnutia s mojimi vernými čitateľmi denníka - blogu. 

Predpredaj knihy som si taktiež organizovala sama. Určite nevyhnutnosťou predaja je vlastná web stránka a profesionálne nafotená obálka knihy. Tu bolo pre mňa veľkou výhodou, že môj manžel sa už roky venuje fotografii, grafike aj kamere. Som človek, ktorý sa úprimne pozná s mnoho ľuďmi, ktorý milujú umenie ako také, takže v tomto všetkom mi blízkosť komunity týchto ľudí bola veľkým povzbudením aj pomocou. 

Mám obrovskú radosť, že oslovila už tisícku žien na Slovensku a nakoľko je už vypredaná riešime momentálne jej dotlač.

Ďaľšia knihu, ktorú v týchto dňoch dokončujeme s pani ilustrátorkou bude detská knižočka. V procese jej vydania som postupovala úplne rovnako ako pri mojej prvej knihe, nakoľko som asi až príliš náročná na všetko ohľadom názvu, témy, obsahu, ale aj dizajnu. Som preto vnútorne pevne rozhodnutá si naďalej svoje dielka vydávať sama, mimo zvučné vydavateľstvá. Vydanie druhej knihy plánujeme približne v období Vianoc. Uvidíme ako sa to podarí. 

Spomeňte nejaký pozitívny AHA moment, ktorý by podľa vás mali vedieť aj iní autori.

Krst knihy bola veľmi milá a neopakovateľná slávnostná chvíľa, počas ktorého som mala možnosť stretnúť sa s mojimi blízkymi, ale aj s tými, ktorých som nevidela už celé roky. Musím sa priznať, že ja som krst neorganizovala z dôvodu predaja či marketingu knihy. Nebol na to dôvod, keďže už do momentu krstu sa mnoho kníh predalo v predpredaji. Hlavným dôvodom pre mňa bola oslava tejto udalosti s najbližšími. Na túto oslavu napokon prišiel neskutočný počet ľudí. Čo ma veľmi príjemne prekvapilo, keďže ani svadbu sme nemali v takom rozmere. Preto som veľmi ocenila nadherné priestory v ktorých sa krst odohrával. Celé to bolo ako z rozprávky a veľmi mi s ním pomohli priatelia aj rodina. 

Musím priznať, že tvorba kníh, ich písanie a následné vydávanie je ozajstnou vášňou. Je pravda, že keď raz začneš, už nevieš prestať. Hoci treba priznať aj to, že za kvalitnou knihou sa často skrýva nekonečné množstvo hodín. Ale keď vám napíšu vaši drahí čitatelia ako ich kniha povzbudila, potešila či dokonca to, že im dokonca zmenila život, stojí tá námaha určite za to. 

Knižku si možete objednať tu.

Spracovala Michaela Ray

Redakcia & projekty Knihy našich mamičiek

michaela.raydewitters@codokazemama.sk

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)