Koľko vencov človek naozaj potrebuje?

Vence.. jarné, jesenné, zimné.. na dvere, na stôl, na stenu..

Minimálne trikrát ročne vidím dopyt na vence, nehovoriac o tých dušičkových. Niekto chce na vchodové dreve, s eukalyptom, so živou čečinou, s trvácnymi ozdobami, s dreveným sobom, s filcovým škriatkom. Skoro vždy je tam aj požiadavka na farbu, lebo slovenské domácnosti sa asi často prezliekajú do farebných šiat. Často to potom znamená, že dekorácia skončí v kontajneri, v lepšom prípade na komposte. Pretože príde iná sezóna.. alebo chuť na novú farbu.. alebo proste chuť na niečo nové, lebo výrazné farby a vzory s rýchlo "okukajú".

 

A tak dookola nakupujeme. Lebo je to pekné. Áno, je.. ALE. Asi všetci vieme, že je tam veľké ALE. Nebudem rozpisovať o ekológii a odpade.

Všetci chceme mať pekný domov, cítiť sa doma útulne a autenticky. K tomu ale nepotrebujeme stále nové veci. Veď ako rýchlo sa vám zunuje vec, ktorú ste zbožňovali ako novú? Ako rýchlo aj zabudnete na dekoráciu, ktorá vám padla do oka a proste „ste ju museli v momente mať“? Niekedy rýchlejšie, niekedy pomalšie, to je pravda. Ale o to nejde. Nejde o to, byť každú chvíľu z niečoho nadšený a keď to začne opadať, proste si nájsť nejakú inú.

Domov nie je o neustálom nadšení, je to aj každodennosť a stereotyp, ide o to, aby bol príjemný, nemusí byť neustále ohromujúci. Domov je pocit a všetko, čo je v ňom, ho musí vytvárať. Stabilne a dlhodobo, aby sa stal oporou a útočiskom. Preto si vyberajte výrobky, ktoré vám domov pomôžu vytvoriť. A rozmýšľajte nad výberom. Menej býva viac.

Aj to je dôvod, prečo je množstvo mojich dekorácií v prírodných odtieňoch a rôznych štruktúrach. Štruktúra a textúra totiž vytvárajú útulnosť a teplo.

Najnovšie je to práve veniec, celoročný, v neutrálnych farbách a prírodný. Nemusíte ho o dva mesiace vyhodiť, vydrží roky. A nemusíte sa báť, že vám nebude ladiť, keď raz zmeníte sedačku. A budete mať dobrý pocit aj zo seba J

Komentáre

Hollými rukami

Dekorácie a doplnky v boho a nordic štýle. Drevo, vypaľovanie, string art, macrame, držiaky na kvetináče, mandaly, tkané obrazy, závesné dekorácie, výšivky. Veľký výber pri zachovaní vysokej kvality. Darčeky pre ňu aj celú rodinu. Obrazy do obývačky aj svadobné dary.

Všetky články (2)