Kontrastné kartičky a ich využitie

 

Počuli ste už o kontrastných kartičkách pre bábätká? Hoci sú Flash cards v zahraničí veľmi populárne u nás ešte nie sú bežnou výbavou, ktorú by sme ako budúce mamičky automaticky nakupovali. Ak ste už aj vy kdesi takéto kartičky zahliadli ale stále neviete o čo presne ide, prečítajte si článok, ktorý sme pre vás pripravili. 

 

Kontrastné kartičky a ich využitie

 

Kontrastné kartičky majú veľmi výrazne vzory a spravidla sú v kontrastnej čierno-bielo-červenej kombinácii. Vďaka tomu dokážu zaujať už niekoľko týždňové bábätko. Keďže majú bábätká ešte veľmi slabý zrak a nerozoznávaju farby tak ako my, práve kontrastné obrázky dokážu zaujať ich pozornosť lepšie ako akákoľvek hračka. Výrazný kontrast farieb a tvarov na ktorý sa aj najmenšie detičky dokážu sústrediť stimuluje ich vizuálne vnímanie. Niektoré zdroje dokonca uvádzajú, že vnímanie týchto kartičiek stimuluje pravú mozgovú hemisféru a a posilňuje kognitívne funkcie. Naša maminka Erika, ktorá kontrastné kartičky vyrába, myslela aj na ich ďalšie využitie a tak kartičky vyrába v tvaroch zvieratiek so slovenskými aj anglickými názvami. Kartičky si tak nájdu svoje uplatnenie aj pri starších deťoch. 

 

 

Ako kartičky použiť?

Kartičky poukladáte do vzdialenosti cca 30 cm od bábätka alebo mu ich jednoducho postupne ukazujete. Kartičky majú zaoblené rohy, takže bábätko ktoré už dokáže predmet uchopiť si kartičku môže aj poobzerať bez toho aby si ublížilo. Naša Erika kartičky predáva vo zvýhodnenom balíčku spoločne s miľníkovými kartičkami. Tento setík sa výborne hodí ako darček pre nastávajúcu mamičku alebo ako darček k prvej návšteve bábätka. Originálny novorodenecký balíček, ktorý poteší asi každú maminku má teraz Erika v obchodíku iba za 14,50 €.

Samostatné balenie kontrastných kartičiek si môžete kúpiť za 9 €.

Oboje nájdete v obchodíku našej šikovnej Eriky: https://www.codokazemama.sk/obchod/handmade-by-significant

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)