Láska na prvý dotyk

Mnoho príbehov kreatívnych mamičiek začalo tým, že nenašli na trhu to, čo by sa im páčilo. A inak to nebolo ani u Dášky z Bubulákova.

„Mali sme doma náš druhý uzlík šťastia a ja som poprosila maminku, aby mi ušila zavinovačku. Pobehali sme pár obchodov a ja som stále nenašla tú pravú látku,“ začína svoje inšpiratívne rozprávanie. Všade mackovia, ružová, hnedá a modrá, no to nebolo nič pre ňu. „Sadla som si k počítaču a začala prehľadávať internet. Musia predsa existovať aj iné... A našla som. Našla som "Ameriku". A to doslova:) Neskutočný výber farieb, vzorov....,“ spomína na prvé očarenie látkami, ktoré sa u nej stalo osudovým.

Konečne pestrá ponuka

A prišiel prvý balíčisko z Anglicka. No, Dáške nestačilo, že mala konečne krásnu zavinovačku pre bábätko... „Bola to láska na prvý pohľad a neskôr na dotyk,“ priznáva. Pestrofarebnosť a krásne veci ju sprevádzali od malička. Vyrastala v krajčírskej rodine a vďaka mamine, už za školských čias, bola za hviezdu v krásnom šitom oblečení. Takže na to aby využila „dieru na trhu“ a priviezla na Slovensko konečne pestrú ponuku látok pre všetky mamičky ju nebolo treba dlho „prehovárať“ 😉 Nešlo však všetko hneď. „Prišlo rozhodnutie otvoriť si obchodík. Taký malinký obchodíček pre rovnakých nadšencov ako ja,“ opisuje ako sa do jej života dostalo dnes mnohým handmade tvorcom známe Bubulákovo. „Nevedela som o látkach nič:) Tak som poctivo študovala, skúšala kvalitu a opäť študovala,“ spomína na svoje úplné začiatky. A tak do Šale začali chodiť prvé obrovské balíky látok a Dáška sa tešila ako malá.

Od začiatku som chcela ísť inou cestou...

„Môj prvý "sklad" sme mali v byte po svokrovcoch. Malá izbička, regále a moje látky. Pomaly som sa učila ako sa vedie e-shop, ako sa komunikuje so zákazníkmi. Aj ja som predsa človek a na druhej strane sú tiež ľudia. To sa aj stalo prioritou pre náš obchod,“ usmeje sa. A ich stáli zákazníci to môžu iba potvrdiť. Obchodík s bohatou a pestrou ponukou si veľmi rýchlo našiel svojich pravidelných zákazníkov. A ako pribúdali ďalšie a ďalšie krásne látky, akosi sa už do malého bytíku nezmestili. A prišlo prvé sťahovanie do domčeka. Medzitým Lukáško, pre ktorého bola práve tá prvá „osudová“ zavinovačka, ktorá Dášku priviedla na myšlienku predávať látky, začal chodiť do škôlky a Dášku látky úplne pohltili. Popri všetkých povinnostiach sa však zrazu pozastavila a zistila, že sa niečo deje. „Áno, tu sa nám prihlásila Miška,“ usmieva sa. A ako sa z Dášky stala už štvormama, keď rátame aj Bubulákovo 😉, potrebovala pomoc. „Prišiel čas, kedy boli látky úplne všade. A to doslova:) Na chodbe, v izbách,... Bubulákovo sa pýtalo do sveta. Našli sme mu nový domov a s radosťou sa pustili do nových výziev, ktoré nás čakali,“ spomína na hektické obdobie.

Z malého nápadu prosperujúca firma

Od prvých začiatkov sa Bubulákovo časom rozrastalo a pýtalo „do väčšieho“. A to všetko vďaka verným zákazníkom, ktorí vedia, že tu nájdu to pravé, čo pre svoje tvorenie potrebujú. „Vy ste Bubulákovo! Vy tvoríte náš svet plný lásky k šitiu...,“ hovorí Dáška nadšene. Dnes má  okolo seba ten najlepší rodinný tím, manžel a sestra jej pomohli zvládnuť ďalšie sťahovanie a rozsiahlu rekonštrukciu skladu, ktorý dnes má takmer kilometer štorcový. Viete si predstaviť také množstvo látok? Zohratý tím Bubulákova už tvorí viac ako 20 šikovných žien a Dáškin manžel Miško. Dnes už pôsobia nielen na Slovensku ale hrdo aj v Maďarsku, Čechách, Nemecku i Rakúsku.  „So správnymi ľuďmi to však ide jedna radosť:) Dni nám bežia ako o život a s radosťou prijímame nové výzvy čo pred nami stoja,“ hovorí s úsmevom a spokojne Dáška. A i keď Bubulákovo za 8 rokov prešlo viacerými zmenami, jedno zostalo rovnaké - láska k látkam.

Oceňovaný predajca kvality

 Spokojnosť a kvalita je to, čo pravidelne do e-shopu Bubulákova privádza mnoho tvoriliek a i vďaka ich hlasom si odnášajú opakovane od roku 2015 ocenenia v súťaži Heuréka shop roku v rôznych kategóriách. „Obrovská radosť a zadosťučinenie! Tu ste hlasovali vy, naši zákazníci a ukázali ste nám, že ste tu s nami,“ hovorí s vďakou a pokorou Dáška. V roku 2017 odborná porota súťaže Mastersgate ocenila Bubulákovo v kategórii “Skokani a exportéri” a vyhrali ročný akceleračný program. „Naučili sme sa mnohému novému a sme za túto výhru veľmi vďační!,“ hovorí Dáška.  A ona osobne bola v 2019 ocenená titulom Podnikateľka roka v kategórii Úspešná živnostníčka. „Stále však ostávam nohami na zemi a cítim obrovskú pokoru voči tomu čo robím, pretože viem, že naša práca tu bude iba pokiaľ s nami budete aj vy. A tiež cítim zodpovednosť za našich zamestnancov, pretože príbeh Bubulákova, to už nie som iba JA, ale sme to my. Sme BUBURODINA...“ hovorí so srdcom na dlani. „V roku 2021 sa nám podarilo certifikovať sa ako GOTS (Global Organic textile standard) predajca a teda toto je to na čo sme momentálne najviac hrdí. Sme zárukou, že u nás nakúpite certifikované látky podľa najvyšších svetových štandardov,“ dodala na záver.

V BLOGU Bubulákova nájdete aj množstvo krásnych inšpirácií a návodov na tvorenie, ktoré vás iste potešia.  

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)