Lucia Grejtáková

Predstavíte sa nám?

Volám sa Lucia Grejtáková, žijem v Pezinku a som mamina úžasného osemročného chlapca Olivera.

Mamička týždňa Lucia Grejtáková

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Môj obchodík nesie názov Ilustrovaný svet. Nájdete tam akvarelové ilustrácie, ale aj knižky, ktoré som napísala.

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Tvoreniu sa venujem už odmalička. Dokázala som presedieť kopec hodín pri maľovaní, kreslení, modelovaní či lepení. A zostalo mi to doteraz. Som veľmi vďačná za to, že som sa pred siedmymi rokmi odhodlala ísť na voľnú nohu.

Mamička týždňa Lucia Grejtáková

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Som šťastná, že som vydala svoju druhú knihu s názvom Píšťalkou ma zavolaj. A to aj napriek neistej dobe, v ktorej sa práve nachádzame. Alebo možno práve preto - aby si našla tie ušká a tých čitateľov, ktorým príbeh a myšlienky v ňom pohladia dušu, pomôžu nájsť vhodné slová, povzbudia. Verím, že osloví nielen malých, ale aj veľkých.

Mamička týždňa Lucia Grejtáková

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Nemám konkrétnejší pracovný sen, iba ak zotrvať v tom, čo robím. Venovať sa naďalej ilustrovaniu knižiek, akvarelovej tvorbe, ktorá mi učarovala a písaniu príbehov. Pretože tie ohlasy, ktoré mi ľudia napíšu, sú výpoveďou, že to má zmysel. Neraz mám slzy na krajíčku. Za nich, za seba, za svoju odvahu robiť to, čo robím.

Mamička týždňa Lucia Grejtáková

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Tvorím vtedy, keď je syn v škole. No niekedy aj popri ňom. Vtedy tvorivý duch "sadne" aj naňho a tiež čosi vytvára, alebo tvoríme potom aj spolu:)

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Človek je tvor a preto ak tvorí, nasýti to jeho dušu i telo. Niekto tvorí slovami (dobrou radou, knihou, povzbudením), niekto rukami, niekto myšlienkami - ideami... 

Mamička týždňa Lucia Grejtáková

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Inšpirujme sa, pomáhajme si navzájom, vymieňajme medzi sebou, zdieľajme:)

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (508)