Lucia Rusiňáková: "Najradšej maľujem olejom."

www.codokazemama.sk/obchod/andiart-lucia

Volám sa Lucia Rusiňáková a mám 34 rokov. Narodila som sa v Piešťanoch, momentálne bývam neďaleko Bratislavy. Mám starostlivého manžela a dve krásne šikovné detičky – 6-ročného Andrejka a 4-ročnú Dianku. Po dlhej 6-ročnej materskej dovolenke som túto jar opäť nastúpila do práce. Voľného času teda už nemám toľko, ako predtým, avšak zo všetkých síl sa popri rodine a práci snažím nezanedbávať ani svoje záľuby, ktorými sú pečenie tort a maľovanie obrazov. A práve druhej z nich by som chcela venovať nasledujúce riadky.

Vytvorila som značku Andiart – Lucia Rusiňáková, pod ktorou prezentujem svoje maľby. Kreslím už od detstva, prvé pokusy o portréty ceruzkou mám stále odložené. Nenavštevovala som žiadnu umeleckú školu, pred dvoma rokmi som absolvovala dvojmesačný maliarsky kurz. Dostala som ho ako darček k narodeninám a musím povedať, že ma neuveriteľne posunul vpred. Vlohy som zdedila po tatinovi, ktorého obrazy viseli doma na stenách. Predpokladám, že práve tie ma motivovali skúšať maľovať aj farbami, nie len pastelkami. Moja mamina tiež všeličo vyrába: šije, štrikuje, háčkuje, ...  všetky krásne šaty mám práve od nej, vrátane tých najdôležitejších - svadobných. Radosť z tvorenia máme skrátka v rodine.

Najradšej maľujem olejom. Ak nemôžem týždeň čakať, kym obraz uschne, malujem akrylovymi farbami.

Veľmi som sa tešila dvom výstavám, ktoré som mala toto a minulé leto v jednej bratislavskej čajovni. Pravidelne obrazy venujem do aukcií a s napätím sledujem, ako sa dražia. Som veľmi rada, ak niekoho potešia a inému pomôžu. Rovnako ma teší, že si môj synček vybral spomedzi rôznych krúžkov práve ten výtvarný, pretože kreslí veľmi rád a pekne.

Je úžasné, ak sa niekomu podarí živiť sa tým, čo ho baví. Mne sa to zatiaľ nepodarilo, ale nie je všetkým dňom koniec. Človek sa má stále čo učiť, stále sa kam posúvať, musí len chcieť.

 

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)