Ľudmila Poláková

Predstavíte sa nám?

Volám sa Ľudmila a som mamičkou troch detí, Dávid(6r.), Marína(4r.) a Ella (1r). Už niekoľko mesiacov je naším novým domovom mesto na východe Slovenska, konkrétne Prešov.

Mamička týždňa Ľudmila Poláková

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Jeden z mojich obchodíkov  sa volá Kamka. Zatiaľ v ňom ponúkam knihu Moji prví kamaráti. Je určená pre malých i väčších čitateľov. Mladý majiteľ tejto knihy si napíše svoje meno, nalepí fotku, niečo zaujímavé o sebe prezradí a knižka môže cestovať za ďalšou kamarátkou, či kamarátom. Tí v nej následne môžu zábavnou formou vyplniť, vymaľovať alebo vynálepkovať svoj „profil" a darovať iným svoju vlastnú originálnu pamiatku. Celý koncept knihy je jednoduchý, ale zároveň robený interaktívnym a zábavným spôsobom, aby sa deti mohli lepšie spoznať, byť si bližšie a tak vytvárať nové priateľstvá.

Mamička týždňa Ľudmila Poláková

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Celý nápad prišiel pri našom veľkom sťahovaní zo zahraničia na Slovensko. Vtedy som hľadala niečo pre dcéru, čo by jej pomohlo lepšie sa aklimatizovať v novej škôlke a ľahšie nadviazať nové kontakty/pritaľestvá.

Mamička týždňa Ľudmila Poláková

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Môj najväčší úspech je, že knihu držím v rukách. Ako samovydavateľ som išla od nuly do niečoho pre mňa úplne nového a neznámeho. Slová ako zalomenie knihy, parciálny lak, predsádka a iné, boli pre mňa španielska dedina. Dnes mi je z toho úsmevne ako naivne som si to predstavovala. Okrem iného považujem za úspech každú predanú knihu, ktorú si nekúpil môj známy alebo rodina :D.

Mamička týždňa Ľudmila Poláková

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Aby sa z Kamky stal dlhodobý projekt, ktorý budem rozvíjať. Napríklad aj vydaním nových verzii.

Mamička týždňa Ľudmila Poláková

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Ak čas dovolí. V noci, počas obedného spánku malej, cez víkend... Rada by som dala nejaký univerzálny tip, ale ja, bez pomoci úžasného manžela, (ktorý aj počas tvorenia tohto rozhovoru pomáha s deťmi) a rodičov, ktorí mi veľmi fandia, sú veľmi ochotní a nápomocní prísť a pomôcť, by som to časovo oveľa ťažšie zvládala.

Mamička týždňa Ľudmila Poláková

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Nič nie je nemožné. Čo nič nestojí, (čas, energiu..) za nič nestojí.

Mamička týždňa Ľudmila Poláková

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Nevzdávajte sa, tvorte, a plňte si svoje sny! Možno to nedáte za týždeň, mesiac, alebo rok, ale ono to príde. Verte, viac budete ľutovať to, čo ste neurobili, neskúsili, nezačali.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)