Machové obrazy čo to je ? Starostlivosť umiestnenie

Starostlivosť o stabilizované machy

V súvislosti so stabilizovaným machom len ťažko hovoriť o starostlivosti alebo údržbe. Okrem samotného vytvorenia obrazu a zamyslenia sa nad jeho správnym umiestnením prakticky nevyžadujú ďalšiu Vašu pozornos ť- stačí sa už len kochať jeho krásou.

Výhody stabilizovaného machu

Stabilizovaný mach podlieha špeciálnemu procesu konzervácie, vďaka ktorému si zachováva svoju prírodnú štruktúru a jemnú plyšovú hebkosť. Vďaka tomu zostáva dlhodobo farebný, mäkký a bezúdržbový.

Prináša pocit spojenia s prírodou priamo vo Vašom interiéri a s minimálnou starostlivosťou Vám bude robiť radosť niekoľko rokov, ba aj desaťročí.Nevyžaduje žiadne polievanie, ani kropenie vodou a keďže nerastie, nie je potrebné ho ani strihať alebo iným spôsobom udržiavať.Steny zo stabilizovaného machu sú relatívne ľahké a na rozdiel od stien zo živých rastlín, ktoré obsahujú aj zeminu a zadržiavajú vodu, nevyžadujú špeciálnu inštaláciu alebo zosilnenie stien.Bojíte sa, že sa stane útočiskom pre hmyz? Nakoľko machové obrazy neobsahujú žiadnu vodu ani zeminu a mach sa lepí na suchý podklad, neposkytuje hmyzu vhodné prostredie na život.V prípade väčších plôch- machových stien, výrazne zvyšuje protihlukové vlastnosti konštrukcieZlepšuje kvalitu ovzdušia v miestnosti a reguluje vlhkosť.Prispieva k psychickej pohode a zvyšuje produktivitu práce. Čoraz väčšej obľube sa teší práve v kanceláriách alebo pracovniach.

 

Kam umiestniť môj machový obraz

Aby Vaše machové obrazy alebo dekorácie vyzerali stále krásne po dobu niekoľkých rokov, je potrebné dodržať zopár základných pravidiel pri výbere vhodného miesta. Nie je to nič zložité- tieto podmienky viete Vášmu obrazu zabezpečiť prakticky v každej bežnej domácnosti:

V INTERIÉRI

Výrobky z machov sa nemôžu umiestňovať v exteriéri na priamom slnečnom svetle, pretože by stratili svoju farebnú stálosť a farby by mohli vyblednúť. V interiéri sú vhodné bez problémov aj do tmavších zákutí alebo na akúkoľvek plochu, ktorá nie je vystavená priamemu slnečnému žiareniu. Ak chcete docieliť efektné nesvietenie machovej steny alebo obrazu, môžete napríklad vhodne použiť umelé osvetlenie.

V DOSTATOČNE VLHKOM PROSTREDÍ

Nie je vhodné umiestňovať ich vo veľmi suchom prostredí. Aby si zachovali svoju jemnú štruktúru a svieži vzhľad, vyžadujú minimálnu úroveň vlhkosti vzduchu okolo 40 až 50%. Pri dlhodobejšom pôsobení suchého vzduchu môžu machy jemne zatvrdnúť, avšak ich výhodou je, že pri opätovnom náraste vlhkosti na odporúčanú úroveň sa machom navrátia ich pôvodné vlastnosti.

V TEPLOTNE STÁLOM PROSTREDÍ

Stabilizovaný mach umiestňujte v dostatočnej vzdialenosti od vetracích alebo klimatizačných jednotiek a krbov. Návaly horúceho alebo studeného suchého vzduchu, prípadne ich prudké striedanie ho môžu zničiť.

NIE V SPRCHE ALEBO FONTÁNKE

Neodporúča sa umiestňovať ho ani na miestach, kde hrozí priamy kontakt s vodou (blízko tečúcej vody, kohútikov, umývadiel, fontán atď.).

 

A aká je vlastne tá starostlivosť o stabilizovaný mach? V podstate skoro žiadna. Stačí obraz raz za čas jemne oprášiť prachovkou.

Komentáre