Mária Ďurišová

C-A-T Čo dokáže mama

Predstavíte sa nám?

Ahojte, volám sa Mária, pochádzam od Trenčína, vysoká škola a život ma zavial do Bratislavy, posledné roky v prvej dedinke pri Bratislave aj žijem a tvorím. Mám skvelého manžela a som mamou 7 ročného Jakuba. (Kedy tak rýchlo vyrástol?)

c-a-t čo dokáže mama

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

V mojom obchodíku C-A-T na tomto portáli nájdete moju tvorbu pre deti. Maňušky na ruku, na prštek, maňuškové rodinky či rozprávkové sety. Poslednú dobu pribudli aj textilné produkty pre drobcov s mojimi autorskými ilustráciami - veselé hravé pexeská, či knižočky akurát do detskej rúčky. Ponúkam aj kreatívne sady pre šikovné maminy pre vlastnú domácu tvorbu.

c-a-t čo dokáže mama

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Vkuse niečo tvorím odmalička, vyštudovala som a neskôr aj učila umelecké výtvarné predmety na strednej škole. Popri zamestnaní som sa vždy niečomu venovala - maľbe, portrétikom, dušu som si vyhačkovala ;-). Počas materskej so synom som dostala od kamarátky starú flísovú deku, že ju môžem nejako kreatívne "zničiť". Chcela som mu urobiť plyšáka, nie obyčajného...ale takého čo ožije - a tak mi do života prišli maňušky, bola to láska na prvý pohľad... a už sme sa viezli ;-). Syn ako hlavný testovač a inšpirácia všade okolo v detských rozprávkových knižkách... a vezieme sa dodnes, a že je to parádna jazda...

c-a-t čo dokáže mama

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Úspech no...(učili ma, že samochvála smrdí). Kedysi som mala maľby ocenené na Výtvarnom spektre, moja výtvarná tvorba a maňušky sú teraz moja práca, v telke sme sa ukázali... Tíško a s pokorou a vďakou sa teším z každej jednej zákazky... hrdá som na každú jednu maňušku, v momente ako jej našijem oči, pohrám sa s ňou a spolu tipujeme, akému srdiečku bude asi patriť... významný zákazník je každé dietko, ktoré si zaľúbene privinie tú svoju maňušku.

Lebo maňuška nie je obyčajný plyšák, pohybom zvnútra čarovne ožíva a je pripravená na detské tajomstvá aj huncúctva. Hravou formou rozvíja ich sociálne zručnosti, podporuje kreativitu a predstavivosť. Dospelým pri spoločnej hre prináša uvoľnenie, zábavu a častokrát nečakané fóriky.

c-a-t čo dokáže mama

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Žijem svoj pracovný sen a som za to nesmierne vďačná, za zdravé ruky a podporujúce okolie. Stále je čo zlepšovať, stále je čo skúšať... často ale narazím na nereálny sen každej tvorivej duše - ako nafúknuť deň na viac hodín ;-).

c-a-t čo dokáže mama

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Keď bol syn menší, tak som si na tvorbu vyhradzovala čas pre seba počas jeho denných spánkov (a že si rád pospal). Kým spal, tak som si pošila na stroji a ak som potrebovala, tak ručnú prácu som si dokončila aj popri ňom, kým sa hral na záhrade... Ako syn rástol, neraz som ho aj zapájala do práce, ak ho to zaujalo... on to bral ako strašnú srandu a ja ako tréning jeho jemnej motoriky a mojich nervov -  aj dnes mi rád plní hlavičky maňušiek dutým vláknom, či navíja spodnú nitku do stroja. Teraz tvorím najmä keď je v škole.

Tip na úsporu času nemám, každá mama je "čarodejnica s časom" vo svojej rodine, každá sme iná, dôležité je nájsť ten správny pomer medzi svojimi potrebami na tvorbu - prácou a rodinou... deti tak strašne rýchlo vyrastú.

c-a-t čo dokáže mama

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Ooo, ani neviem... snažím sa žiť s tým, že najviac čo môžem dať je môj čas... spoločný čas.

c-a-t čo dokáže mama

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Aby sa nebáli, aby snívali, aby mali radosť z tvorby a aby si verili, pozdravujem Vás maminy ;-).

c-a-t čo dokáže mama

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)