Mária Kloknerová

Predstavíte sa nám?

Ahojte, ja som Mária, všetci ma však volajú Mery. Som zo Sládkovičova a mám jednu 8 ročnú dcéru Hanku.

Mamička týždňa Mária Kloknerová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Môj obchodík sa volá Kengi, ponúkam v ňom oblečenie, doplnky, a vydala som jednu knižku s názvom Ide to aj bez kriku. Keďže odmalička ma zaujímala psychológia, tak som chcela rozlúsknuť, prečo v nás niektoré situácie vyvolávajú rôzne reakcie, prečo niekoho nahnevá to, čo by si niekto druhý ani nevšimol, a tak som to zhrnula do jednej knižky. V skratke som urobila príručku o tom, ako sa v sebe vyznať a predchádzať tak nepríjemnostiam v komunikácii a vo výchove.

Mamička týždňa Mária Kloknerová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Obchod s oblečením som mala už roky, nikdy som sa však neodvážila sama navrhovať, vyrábať a predávať veci. Až som sa raz odvážila a začala navrhovať prvé legínky, sady čiapok a nákrčníkov. Teraz už mám v ponuke aj kraťasky, sukničky, a nové veci a nápady stále pribúdajú.

Mamička týždňa Mária Kloknerová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Veľmi sa teším z každého vymysleného kúska dotiahnutého do dokonalosti. Baví ma hra s farbami a vzormi. Samozrejme, vydanie knižky bolo tiež obrovským skokom pre mňa. Bolo to také nedosiahnuteľné, a keby mi na začiatku blogovania niekto povedal, že to zvládnem, a celé sama, neverila by som mu :).

Mamička týždňa Mária Kloknerová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Mojím snom by bolo, keby ľudia poznali moju tvorbu, že keď sa povie Kengi, hneď sa im vynorí mamička s dcérou, ktoré vymýšľajú, vyrábajú veselé vecičky a pomáhajú k harmónii vo vzťahoch.

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Ja mám dcéru na domácom vzdelávaní, takže sme stále spolu. Som slobodná mamička, takže zadeľovanie času záleží len od nás dvoch. Tvorím, keď sa Hanka hrá, alebo si niečo tvorí, napríklad projekt do školy. Alebo tvoríme spolu, má tiež celkom pekné nápady, a hlavne má praktické postrehy k detskému oblečeniu :).

Mamička týždňa Mária Kloknerová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Som presvedčená, že človek sa môže naučiť (robiť) čokoľvek, keď tomu venuje pozornosť a lásku. Takže pre mňa neexistuje niečo také, ako: „ja to neviem“, skôr je to: „ja to ešte neviem“, ale môžem sa to naučiť.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Aby sa nebáli, každý neúspech je krok vpred. Život sa dá žiť s ľahkosťou, keď si to dovolíme. Netreba sa brať príliš vážne, je to celé jedna spoločná zábava. Niekedy mám pocit, že ľuďom chýba hravosť a ľahkosť v tomto komplikovanom čase.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)