Martina Kavuliaková Stríbrnská

O Vás. 

Martina Kavuliaková Stríbrnská, mám dve detičky, Jasmínku 4r. a Sebastiánka 2r. Bývame v Senci.

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

www.codokazemama.sk/obchod/kniha-zazrakov

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Vždy som sa rada hrala so slovami. Možno práve preto ma neskôr uchvátila poézia. Tvorila som básne, a keď som sa neskôr začala venovať spevu, vznikali z nich piesne. Písala som v každom období môjho života. V radostných i bolestných dňoch. Práve po prekonaní ťažšieho životného obdobia, kedy som prežila uzdravenie z úzkostí, som sa rozhodla dokončiť a vydať svoju prvú knihu.

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby?

Milujem umenie ako také. Som presvedčená však, že vo veciach srdca nemožno súťažiť. A hoci je aj moja kniha spolu s ostatnými úspešnými slovenskými autormi nominovaná na cenu Anasoft litera, tou najväčšou výhrou a ocenením je pre mňa každý jeden čitateľ, ktorého môj príbeh osloví. Dokonca sú čitatelia, ktorí mi spätne ďakujú za to, že im Kniha zázrakov zmenila pohľad na život. To je pre mňa ako vyhrať milión! Pretože, každý jeden čitateľ je pre mňa obrovským darom. Nikdy predtým som ani len nesnívala, že môj príbeh raz ožije vo forme knihy.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môcť svojou tvorbou vliať nádej do ľudských sŕdc.

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Tvorím stále. Ak práve čosi nepíšem, tak si to nahrávam na diktafón, a keď deti zaspia, prepisujem. Tým, že som s nimi doma, sú neodmysliteľnou súčasťou môjho tvorivého procesu. Spolu vymýšľame, hráme sa a tvoríme. Chcela by som viac. Ale to by sme už museli vlastniť také tie rozprávkové predmety ako "Stolček prestri sa!" a podobne, aby mi odpadla aj povinnosť variť. Nie, nie. Srandujem. Život s nimi mi pomáha tvoriť oveľa autentickejšie. Deti sú také, aké sú. To ma na nich vždy veľmi fascinovalo. Možno najbližším mojím mylníkom bude práve kniha pre deti. Ktovie.

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Nemám životné mottá. Túžim žiť každý deň tak, aby môj život sám bol jedným mottom.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Každá jedna z nás má v sebe všetko potrebné na to, aby mohla žiť radostný a zmysluplný život. Byť vďačným za každý deň otvára cestu k radosti a oživuje zázraky v nás.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)